Παρουσίαση του βιβλίου «Στα ίχνη μιας άγνωστης» την Τετάρτη στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και να μάθουν περισσότερα για το βιβλίο του Βαγγέλη Παπαδόπουλου «Στα ίχνη μιας άγνωστης», θα έχουν όσοι παρευρεθούν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Νέαρχος, Φίλιππος Νικολόπουλος και ο συγγραφέας του βιβλίου Βαγγέλης Παπαδόπουλος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ερωτικό ιστορικό μυθιστόρημα και αναφέρεται σε μια ερωτική δραματική περιπέτεια που διαδραματίζεται στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα από το 1903 ως το 1913 που ο ναύαρχος Κουντουριώτης απελευθέρωσε την Καβάλα και γενικά την Ανατολική Μακεδονία. Στις σελίδες του βιβλίου και ανάμεσα στην ερωτική περιπέτεια του πρωταγωνιστή του, περιγράφονται οι δραματικές συνθήκες του πληθυσμού, η εισβολή των κομιτατζήδων και οι βιαιοπραγίες εις βάρος των κατοίκων για τον εκβουλγαρισμό τους, η επανάσταση του’Ιλιντεν, οι ηρωϊκοί αγώνες των Μακεδονομάχων, η θυσία του Παύλου Μελά, η δράση του ‘Ιωνα Δραγούμη και του Λάμπρου Κορομηλά, η απελευθέρωση της Καβάλας και της Ανατολικής Μακεδονίας.

 

 

Share