Διάλεξη του νευροεπιστήμονα Γιώργου Παξινού στο Μαρούσι με ελεύθερη είσοδο

Ο παγκοσμίου φήμης Καθηγητής Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας Γιώργος Παξινός, ο άνθρωπος που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο, θα βρίσκεται την Πέμπτη 23 Μαΐου – στις 19:00 – στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι για μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Εγκέφαλος και Νους: Ποιός είναι η Μαριονέτα και ποιός ο Μαριονοπαίκτης;».

Η διάλεξη απευθύνεται σε επαγγελματίες, καθηγητές και φοιτητές ψυχολογίας και επιστημών υγείας, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνεται πως η είσοδος στη διάλεξη είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής (Κα Ελένη Παπαδάκη,
T: 2106199891, epapadaki@mitropolitiko.edu.gr).

Λίγα λόγια για τον Δρ. Γιώργο Παξινό

Ο Γιώργος Παξινός είναι Διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικών Επιστημών και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, καθώς και του Neuroscience Research Australia. Σπούδασε ψυχολογία στα Πανεπιστήμια Berkeley (ΗΠΑ), McGill (Καναδάς) και Yale (ΗΠΑ). Είναι Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και επίτιμος διδάκτωρ/καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει ανακαλύψει 91 περιοχές στον εγκέφαλο του ανθρώπου και του αρουραίου και έχει δημοσιεύσει 57 βιβλία για τον εγκέφαλο, καθώς και το μυθιστόρημα «Κατ’ Εικόνα». Το πρώτο του βιβλίο «Ο Εγκέφαλος του Αρουραίου σε Στερεοταξικές Συντεταγμένες» είναι το πιο αναφερόμενο έργο στη νευροεπιστήμη και το τρίτο πιο αναφερόμενο επιστημονικό βιβλίο όλων των εποχών. Το βιβλίο του «Άτλαντας του ανθρωπίνου Εγκεφάλου» έλαβε τα βραβεία “The Award for Excellence in Publishing in Medical Science of The Association of American Publishers” και “The British Medical Association Illustrated Book Award”.

Share