Ο καιρός στο Μαρούσι το Σαββατοκύριακο

Το κύμα της απότομης κακοκαιρίας με όνομα «Ξενοφών» που σαρώνει τη χώρα τις τελευταίες μέρες συνεχίζεται, με θυελλώδεις ανέμους και βροχοπτώσεις.

Ακόμα, επιβεβαιώνεται από τα προγνωστικά μοντέλα καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έχουν καταγραφεί, η δημιουργία μεσογειακού κυκλώνα ανοιχτά της Λιβύης, το πρωί της Παρασκευής και το πέρασμά του από την Ελλάδα.

Η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τις προσεχείς ημέρες, προειδοποιώντας τους πολίτες να προφυλαχθούν και να είναι σε εγρήγορση.

Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι πως ανεξάρτητα απ’ το ποια θα είναι τελικά η διαδρομή του μεσογειακού κυκλώνα, είναι δεδομένο πια πως τα φαινόμενα που θα προκαλέσει στις περιοχές απ’ όπου τελικώς θα περάσει, θα είναι εξαιρετικά έντονα.

Γι’ αυτό και θα πρέπει να ληφθούν από τους κατοίκους των περιοχών όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες.

Όσον αφορά το Μαρούσι, την Παρασκευή αναμένονται ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ, με βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θερμοκρασία στους 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογα θα κυμανθεί ο καιρός και το Σαββατοκύριακο, με συνεχείς βροχοπτώσεις κατά τόπους και θυελλώδεις ανέμους που αναμένεται να εξασθενήσουν από τη Δευτέρα.

 

 

 

Share