Ο Δήμος Αμαρουσίου προχωράει σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών και σε οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών

Σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου, όλα τα συνεργεία, πυροσβεστικά οχήματα, μηχανήματα έργου και εργατοτεχνικό προσωπικό βρέθηκαν επί ποδός στα σημεία όπου εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα,  βοηθώντας, παράλληλα, τους κατοίκους που επλήγησαν από το φαινόμενο.

Σε λιγότερες από 24 ώρες έχει ήδη καθαριστεί πλήρως από τα οχήματα, φερτά υλικά και μπάζα το σημείο όπου εκδηλώθηκε η πλημμύρα. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης στις οδούς Σωρού, Ζήκου και ανακατασκευής οδοστρωμάτων στις οδούς όπου έχουν σημειωθεί βλάβες (π.χ. Κρέοντος, Άρη Φακίνου) και όπου αλλού έχει απαιτηθεί.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «για τη συγκεκριμένη περιοχή (γειτονιά του Σωρού) ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εκπονήσει μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας, την οποία έχει καταθέσει ήδη από το 2011 και είναι εγκεκριμένη από την Περιφέρεια Αττικής»«Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής, βάσει της από το 2011 απόφασης της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής Έργων του Υπουργείου Υποδομών, έχει αναλάβει την ευθύνη για την κατασκευή του έργου χωρίς καμία εξέλιξη από τότε μέχρι σήμερα».

Οικονομική ενίσχυση πλημμυροπαθών Δήμου Αμαρουσίου για αντικατάσταση οικοσκευής

Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζοντας τα νοικοκυριά της πόλης που επλήγησαν από τη βροχόπτωση της Πέμπτης 26 Ιουλίου 2018 ανακοίνωσε τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την αντικατάσταση οικοσκευής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου Αμαρουσίου (δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα) καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 έως 31 Αυγούστου 2018.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

Αίτηση (χορηγείται από τον Δήμο)
Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο και Άδεια Παραμονής
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Ε9, Ε1 και Εκκαθαριστικό Εφορίας Οικονομικού Έτους 2017 (όλων των ενηλίκων μελώντης οικογένειας)
Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ
Μισθωτήριο Συμβόλαιο (εάν η κατοικία είναι μισθωμένη).
Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου (ισόγειο δημαρχείου, κ. Ευτυχία Μερεντίτη, τηλ. 213 2038084).

 

Share