Ο Δήμος Αμαρουσίου βράβευσε τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Αμαρουσίου τίμησε τους νέους φοιτητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους το 2018 στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά  Ιδρύματα, επιβραβεύοντας την αριστεία, μαζί με τον αγώνα που έδωσαν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι γονείς και οι καθηγητές τους.

Οι τιμητικοί έπαινοι απονεμήθηκαν σε 512 επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, παρουσία συγγενών, καθηγητών, αλλά και φίλων των παιδιών, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του OTE Academy.

Μεταξύ αυτών, στους 50 αριστούχους που συγκέντρωσαν βαθμολογία άνω των 18.000 μορίων, προσφέρθηκαν, επίσης, ως δώρα 20 laptops και30 tablets, με τις ευγενικές χορηγίες, αντίστοιχα, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης» και του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους, καθώς και τους γονείς και τους καθηγητές τους που συμπαραστάθηκαν στις αγωνίες τους και είδαν και τις δικές τους θυσίες να πιάνουν τόπο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης ανέφερε:

«Είμαστε εδώ απόψε για να παραλάβετε τον έπαινο σας. Για εμάς αυτός ο έπαινος συμβολίζει την αναγνώριση και το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλουν όλοι οι μαθητές, όχι μόνο πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής και ιδιαίτερα στις τάξεις του Λυκείου.

Είναι αλήθεια ότι οι εποχές είναι δύσκολες, όμως με αισιοδοξία και με δυνατά εφόδια στις αποσκευές σας, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις κατά μέτωπο, να μην παραιτηθείτε της προσπάθειας και να διεκδικήσετε με αξιώσεις μία θέση στο επαγγελματικό σας ταξίδι.

Από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα, ώστε οι νέοι επιστήμονες να μένουν στη χώρα μας για να οικοδομήσουμε μαζί μία καλύτερη Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές ίδρυμα “Ιωάννης Σ. Λάτσης” και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Μυτιληναίος για την  ευγενική προσφορά τους, στηρίζοντας τα όνειρα των παιδιών στα πρώτα τους βήματα. Τους ευχαριστούμε που σταθερά μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις στέκονται στο πλευρό της νεολαίας μας και επιβραβεύουν τους άριστους της πόλης μας».

Εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτση» ο κ. Γιάννης Μόσχος, programme officer, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του στη ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, υπογραμμίζοντας ότι το Ίδρυμα αγκαλιάζει τη νεολαία της πόλης και τιμά τους επιτυχόντες για την εξαιρετική επίδοσή τους. Εκ μέρους του Ιδρύματος παρέστη, επίσης, ο κ. Χρήστος Πτερούντιος, υπεύθυνος Operations Department.

Από την πλευρά του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος η κ. Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου στον χαιρετισμό της συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους, καθώς και τους γονείς και τους καθηγητές τους που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή και ευχήθηκε στους νέους φοιτητές «καλή σταδιοδρομία».

Τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές της στα παιδιά έδωσε και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου,  Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, Αθανάσιος Φαλούκας, και η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, Αναστασία Ανθή. Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Παναγιώτης Βραχνός, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Πέτρος Κόνιαρης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Δημήτρης Σμυρνής.

Από τους μαθητές των δεκατριών σχολείων, από το 1ο Λύκειο, το 2ο Λύκειο, το 3ο Λύκειο, το 4ο Λύκειο, το 5ο Λύκειο, το 6ο Λύκειο, το 8ο Λύκειο, το 9ο Λύκειο, το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων, το 1ο ΕΠΑ.Λ., το 2ο ΕΠΑ.Λ., το 3ο ΕΠΑ.Λ. και το ΕΠΑ.Λ. Αναβρύτων, οι 405 επέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και οι υπόλοιποι 107 σε Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

 

Share