Ο ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου κατηγορεί με ανακοίνωση τον Δήμο Αμαρουσίου για εργατικό ατύχημα εργαζόμενου

Ατύχημα εργαζομένου στον Δήμο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη ΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου.

Η παράταξη επιρρίπτει τις ευθύνες στο Δήμο Αμαρουσίου για «την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού» και καλεί τη Διοίκηση του Δήμου να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Επίσης, προτρέπει τους εργαζόμενους να μην βγαίνουν από τον χώρο του αμαξοστασίου αν δεν έχουν πάρει μαζί τους τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στο δήμο μας. Συγκεκριμένα συνάδελφος οικοδόμος που έτριβε πλάκες σε εκκλησία έκοψε τον τένοντα του χεριού του αφού δεν του είχαν δοθεί τα απαραίτητα γάντια προστασίας.

Και αυτό το ατύχημα είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και από την έλλειψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Η Διοίκηση του Δήμου φέρει την κύρια ευθύνη και για αυτό το ατύχημα αφού έχει φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια να αποδομήσει και αυτή την υπηρεσία και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή.

Είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η Διοίκηση του Δήμου ακολουθεί μέχρι κεραίας την πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης. Σκοπός και στόχος τους είναι το ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών του δήμου προκειμένου στο μέλλον να τις εκποιήσουν στους εργολάβους προκειμένου να ικανοποιήσουν την κερδοφορία τους.

Απ’ ότι γνωρίζουμε το εργατικό ατύχημα το έπαθε σε χώρο της εκκλησίας. Τι δουλειά έχει εργαζόμενος του δήμου να κάνει δουλειά σε εκκλησία; Ποιος του έδωσε την εντολή; Ο δήμος έχει αναλάβει και τη συντήρηση των εκκλησιών;

Θα μας απαντήσουν οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που κόπτονται να υλοποιήσουν τη πολιτική της κυβέρνησης προκειμένου να πετύχει η λεγόμενη «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων, τον  συγκεκριμένο συνάδελφο πως θα τον αξιολογήσουν; Τι βαθμό θα του βάλουν;

Στους εαυτούς τους που πήραν την ευθύνη και έστειλαν εργαζόμενο του δήμου στην εκκλησία ( χώρος που οι εργαζόμενοι του δήμου δεν έχουν καμιά δουλειά) προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ρουσφέτια της Διοίκησης του Δήμου τι βαθμό θα βάλουν;

Καλά θα κάνουν να σταματήσουν και τους εκβιασμούς και τα ψέματα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας μας απαντήσουν και η δημοτική αρχή αλλά και οι προϊσταμενοδιευθυντάδες, σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει ώστε ο δήμος μας να αποκτήσει Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα; Θα μας δείξουν ένα χαρτί που είτε το έχουν στείλει προς το υπουργείο απαιτώντας προσωπικό;

Η λεγόμενη «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων που επιχειρεί η κυβέρνηση με τη στήριξη της δημοτικής αρχής ένα και μόνο στόχο έχει, να τσακίσει ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει στους εργαζόμενους. Κοροϊδεύουν όσοι λένε ότι δεν τρέχει τίποτα, δεν επηρεάζει πουθενά και ότι είναι τυπικό.

Η συγκεκριμένη «αξιολόγηση» αποτελεί συνέχεια του νόμου Μητσοτάκη, αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου. Άξιος υπάλληλος δεν θα κρίνεται αυτός που διεκδικεί, αυτός που παλεύει, αυτός που στη κυριολεξία ματώνει προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των δημοτών. Άξιος υπάλληλος θα θεωρείτε αυτός που θα υλοποιεί με συνέπεια την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής. Σκοπός τους η δημιουργία ενός μικρότερου κράτους άκρως επιτελικού που στη προτεραιότητα του θα έχει την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και με τους δημοσίους υπαλλήλους πειθήνια όργανα στην υπηρεσία τους. 

Συνεχίζουμε την αποχή από την αξιολόγηση. Δεν  φοβόμαστε, δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Εμείς έχουν τη δύναμη, χωρίς εμάς κανένα συνεργείο  και καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους να πάρουν πίσω τις αξιολογήσεις τους και να δηλώσουν αποχή.

Συνάδελφοι παίρνουμε όλα τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Δεν βγαίνουμε από το χώρο του αμαξοστασίου αν δεν έχουμε πάρει μαζί μας τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας. Σε περίπτωση που δεν μας έχουν χορηγηθεί τα απαιτούμε και ενημερώνουμε. Κανένας και για κανέναν λόγω δεν θα παίξει με τη ζωή μας και την ασφάλεια μας.

Απαιτούμε:

Η Διοίκηση του Δήμου να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Να χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα Μέσα Προστασίας με βάση τη μελέτη που παρέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου το 2017.

Ο Ιατρός Εργασίας και ο Τεχνικός Εργασίας να σταματήσουν να είναι διακοσμητικά στοιχεία. Τώρα να παραδοθούν στο σωματείο όλες οι εκθέσεις που έχουν γίνει, αν έχουν γίνει.  

Να σταματήσουν δημοτική αρχή και μερίδα των προϊσταμενοδιευθυντάδων να εκβιάζουν τους συναδέλφους προκειμένου να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα τους αλλά προπαντός τη πολιτική της κυβέρνησης.

 

Share