«ΝΟ ΚΑΚΑ»: Μάθετε για την οικολογική πατέντα που διατηρεί το Μαρούσι καθαρό!

Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από το να περπατάμε αμέριμνοι σε κάποια πλατεία ή πάρκο και να συνειδητοποιούμε ότι έχουμε πατήσει πάνω σε…ακαθαρσίες σκύλων. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό φυσικά, αλλά κυρίως θέμα υγιεινής και ευσυνειδησίας.

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων είτε αδιαφορούν, είτε δεν…επιθυμούν να μαζέψουν τις ακαθαρσίες του τετράποδου συντρόφου τους, διογκώνοντας έτσι το πρόβλημα.

Κάπου εδώ όμως έρχεται το “NO KAKA”, μια ελληνική – παγκόσμια πατέντα για να δώσει τη λύση! Πρόκειται για μια μοναδική καινοτομία στον τομέα της υγιεινής του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων και απευθύνεται στους ιδιοκτήτες σκύλων και κατοικίδιων γενικότερα.

 

Η Μαρία Αρκούδη, Μαρουσιώτισσα, η οποία βρίσκεται πίσω από αυτή την πρωτότυπη πατέντα που πλέον, και σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, έχει τοποθετηθεί σε επιλεγμένες πλατείες και πάρκα, περιγράφει στο maroussinews την ιδέα και το πως μπορεί να δώσει τη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα.

«Η αναγκαιότητα και η έλλειψη ενός προϊόντος που θα άλλαζε τον τρόπο και την πρακτική του μαζέματος ακαθαρσιών και λοιπών σκουπιδιών μας ώθησε να δημιουργήσουμε το μοναδικό σύστημα μιας χρήσης μαζέματος ακαθαρσιών. Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου και κατοικίδιου, με ευκολία, άνεση, αλλά κυρίως τώρα πια με καλή θέληση και εντελώς ανέπαφα θα μαζεύει αυτά που μέχρι τώρα οι πιο πολλοί απέφευγαν να κάνουν. Γιατί ;

Επειδή ο μέχρι τώρα γνωστός τρόπο τώρα, παγκοσμίως, είναι αποτρεπτικός και άκομψος.

Το “ΝΟ ΚΑΚΑ” είναι ένα πολύ απλό και εύχρηστο σύστημα μιας χρήσης από χαρτί (ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο και φιλικό στο περιβάλλον). Είναι λειτουργικό, ελαφρύ, εύκολο στη μεταφορά και ο κάτοχος θα μαζεύει με ένα “φτυάρισμα” το “υλικό” χωρίς να έρθει σε επαφή.

Με έναν ευχάριστο, ανέπαφο και κομψό τρόπο, ο ιδιοκτήτης σκύλου, χρησιμοποιώντας καθημερινά το σύστημα αυτό θα κάνει, πλέον, το καθήκον του απέναντι στον εαυτό του, τον συνάνθρωπο και φυσικά το περιβάλλον. Οι δημόσιοι χώροι (πάρκα, πλατείες κ.α.), οι δρόμοι και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν κατοικίδιο, μικροί και μεγάλοι, τώρα δεν θα έρχονται πια σε επαφή με ένα ανθυγιεινό και αντιαισθητικό θέαμα. Το ΝΟ ΚΑΚΑ θα είναι η ασπίδα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ παρέχεται δωρεάν σε όλους!

Πως γεννήθηκε η ιδέα του «ΝΟ ΚΑΚΑ»

Μου αρέσει να περπατώ και στην γειτονιά μου το πρόβλημα με τις ακαθαρσίες είναι έντονο. Μία μέρα, ήταν ένας κύριος που είχε βγάλει το σκυλάκι του για βόλτα και για την φυσική του ανάγκη. Παρόλο που είχε σακουλάκι μαζί του δεν το χρησιμοποίησε. Τότε τον πλησίασα και τον ρώτησα ευγενικά για ποιο λόγο αφού έχει το σακουλάκι δεν μαζεύει το “δωράκι” του σκύλου του. Εκείνος μου αποκρίθηκε: “Βρες μου καλύτερο τρόπο κι εγώ θα το κάνω.”

Τον τρόπο τον βρήκα, αλλά τον κύριο δεν τον έχω βρει ακόμη για να του το δώσω!

 

Το «ΝΟ ΚΑΚΑ» στο Μαρούσι

Οι Μαρουσιώτες αγκάλιασαν το ΝΟ ΚΑΚΑ και μάλιστα τους αρέσει ιδιαίτερα που μία συνδημότισσα τους έκανε αυτή την καινοτομία και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι εισπράττω συγχαρητήρια για λογαριασμό της δημοτικής αρχής για την πρωτοβουλία και την συνεισφορά, διότι είναι η υγιεινή του περιβάλλοντος που αφορά ΟΛΟΥΣ μας!

Το Μαρούσι είναι από τους πρώτους Δήμους στον κόσμο που πρωτοπορεί ακολουθώντας την παγκόσμια οδηγία για την μείωση της χρήσης του πλαστικού. Στην Ελλάδα οι κηδεμόνες σκύλου μαζεύουν τις ακαθαρσίες ανέπαφα, πολιτισμένα, εύκολα και διασκεδαστικά!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο, Γιώργο Πατούλη, που μου άνοιξε την πόρτα του και αμέσως θέλησε να προσφέρει την πατέντα μου για το καλό των δημοτών του, όχι μόνο ως Δήμαρχος αλλά και ως γιατρός και με την ευαισθησία που τον διακρίνει για την υγιεινή των συμπολιτών του.

Οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες του Αμαρουσίου μπορούν να προμηθεύονται ΔΩΡΕΑΝ το ΝΟ ΚΑΚΑ από τα 9 εξής σημεία:

Σταθμός Αμαρουσίου (κάτω από την φωτεινή πινακίδα του Δήμου)

Σταθμός Αμαρουσίου (συντριβάνι Γοργόνα)

Ψαλίδι (Χαλκιδικής – Εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής)

Πλατεία Ελευθερίας – Φιλοθέη

Αμαλιείο (από κάτω στο ανοιχτό παρκάκι)

Πάρκο της οδού Χαϊμαντά

Άλσος απέναντι από το ΚΑΤ

Νέα Λέσβος – Πάρκο

Κυπρίων Αγωνιστών – Πάρκο

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα ή τη σελίδα του ΝΟ ΚΑΚΑ στο facebook.

 

 

Share