Με το δεξί για ακόμα μια συναρπαστική προσκοπική χρονιά!

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου πραγματοποίησε τον καθιερωμένο αγιασμό του με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και φίλων του προσκοπισμού, ενώ το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Χρήστος από τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, ευχόμενος στα μέλη του 1ου Συστήματος μία γόνιμη και εποικοδομητική χρονιά, με νέες γνώσεις και εμπειρίες που θα προάγουν τις αρχές και τις αξίες της χώρας μας.

Το 1ο Σύστημα Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, που λειτουργεί από το 1915, γεμίζει κάθε εβδομάδα τη γειτονιά του Αγίου Θωμά με παιδικά χαμόγελα και ήχους από ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Πιστό στις αξίες του Προσκοπισμού και στη δέσμευση του απέναντι στα παιδιά και στους γονείς, παράγει ποιοτικό προσκοπικό παιχνίδι προσφέροντας εναλλακτικές δράσεις και εμπειρίες σε κάθε νέο που θα χτυπήσει την πόρτα του. Φέτος, με ανανεωμένο ανθρώπινο δυναμικό και αναδιαμορφωμένους χώρους, στοχεύει σε ακόμα πιο εξελιγμένο και καινοτόμο προσκοπικό πρόγραμμα που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και τις προσταγές του εθελοντισμού.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε τη σημαντική προσφορά των προσκόπων στην τοπική κοινωνία, ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη της διοίκησης του δήμου με την παραχώρηση τριών εστιών για τη στέγαση και τις δράσεις των προσκόπων της πόλης, στις περιοχές του Αγίου Θωμά (Αγίου Θωμά 3 & Πετρούτσου),του Σωρού (όπισθεν του Δημοτικού Κολυμβητηρίου) και του Κέντρου (Αριστοτέλους 8).

 

Share