Μνημόσυνο για τους Πεσόντες Μαρουσιώτες κατά την Επανάσταση του 1821 από τον Σύλλογο Αθμονέων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ έχει την τιμή να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους του στο Ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821 Μαρουσιωτών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 12.00 μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο  κ. Δημήτριος Βασιλείου Σμυρνής, δικηγόρος και μέλος του συλλόγου.

Μετά την τελετή θα προσφερθεί ο παραδοσιακός καφές στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού (Μητροπόλεως 30).

Ο Σύλλογος Αθμονέων

Ο Σύλλογος Αθμονέων ιδρύθηκε στις 16/06/1924 με κύριο στόχο την ανάδειξη των Αρχαιοτήτων της περιοχής του Αμαρουσίου και ειδικότερα της περιοχής της Παναγίας Νερατζιώτισσας. Λειτούργησε για αρκετά χρόνια επιτυχώς όμως κάποιες γενικότερες δυσμενείς συγκυρίες που προέκυψαν δεν επέτρεψαν την περαιτέρω λειτουργία του.

Το 1984 με πρωτοβουλία αρκετών γηγενών Μαρουσιωτών ο Σύλλογος Αθμονέων επανιδρύεται και μέχρι σήμερα συνεχίζει τη λειτουργία του. Ο σύλλογος επισημαίνει την πολύτιμη συμβολή της οικογένειας Διάμεση στην επανίδρυση του Συλλόγου των Αθμονέων με τη δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου όπου στεγαζόταν μέχρι και 31.12.2012 ο σύλλογός.

Σήμερα τα γραφεία του συλλόγου είναι στο λαογραφικό μουσείο Αμαρουσίου ενώ κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 18.30 -20.30 τα μέλη μπορούν να έρχονται στο Κεντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου στον 1ο Οροφο επί της οδού Βασ.Σοφίας 85 Μαρούσι.

Share