Μέχρι τη Δευτέρα 17/9 οι εγγραφές στην Επαγγελματική Σχολή Συγγρού στο Μαρούσι

Μέχρι και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου έχουν την ευκαιρία οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση φοίτησης στην Επαγγελματική Σχολή Συγγρού στο Μαρούσι, όπου διδάσκεται η ειδικότητα των Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου. Η φοίτηση διαρκεί δύο έτη και είναι δωρεάν.

Η ΕΠΑ.Σ ΣΥΓΓΡΟΥ (Αμαρουσίου) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) – ΔΗΜΗΤΡΑ, βρίσκεται στο κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και είναι μία από τις  έξι δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές που υπάρχουν στην χώρα.

Στην Επαγγελματική Σχολή Συγγρού διδάσκεται  από το 2011 η ειδικότητα των Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου με δωρεάν διετή φοίτηση, ενώ δεκτοί γίνονται οι  μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την Α΄ Λυκείου.

Mέσω ενός εξειδικευμένου προγράμματος θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης βασικός σκοπός είναι να εφοδιάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των ηλικιών με δεξιότητες σε σύγχρονες τεχνικές, που αφορούν το φάσμα των κηποτεχνικών εφαρμογών, καθώς και με γενικότερες γνώσεις και ικανότητες, ώστε να αναπτύξουν βιώσιμα μια επιχείρηση σαν τεχνίτες φυτοτεχνικών επιχειρήσεων – αρχιτεκτονικής τοπίου. Σε κάθε ένα από τα μαθήματα που διδάσκονται εκτός από το θεωρητικό μέρος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, στην πρακτική εξάσκηση εντός του άλσους Συγγρού, όπου βρίσκεται η ΕΠΑΣ καθώς αποτελεί ένα ιδανικό πεδίο εφαρμογής για τα πρώτα βήματα του εν δυνάμει επαγγελματία διαχείρισης αστικού πρασίνου και κατ’ επέκταση άλλων αγροτικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, οι σπουδαστές παρακολουθούν ημερίδες και εκδηλώσεις με θέματα κηποτεχνικού ενδιαφέροντος, επισκέπτονται βοτανικούς κήπους, πρότυπα βιολογικά αγροκτήματα, φυτωριακές μονάδες και άλλες συναφείς επιχειρήσεις του κλάδου και συμμετέχουν ενεργά σε ανθοκομικές εκθέσεις.  Μέσα από τις προαναφερόμενες δράσεις δίνονται τα απαραίτητα ερεθίσματα και ιδέες για μελλοντικές επιχειρηματικές κινήσεις.

Η φοίτηση διαρκεί δύο έτη, είναι δωρεάν και στους μαθητές παρέχονται:

-Έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό,

-Κατάρτιση για τις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων,

-Μοριοδότηση για όσους είναι έως 40 ετών και θέλουν να εισαχθούν σε προγράμματα νέων αγροτών και απαλλαγή από την υποχρέωση παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης,

-Αναβολή στράτευσης για τους νέους,

-Στοχευμένη επαγγελματική αποκατάσταση στους αριστούχους.

Η ΕΠΑΣ Συγγρού αποτελεί ιδανική επιλογή για νέες και νέους που αγαπούν την επαφή με τη φύση και ενδιαφέρονται πραγματικά να γίνουν αποδέκτες γνώσεων ανθοκομίας, βασικών στοιχειών αρχιτεκτονικής τοπίου και σχεδιασμού κηποτεχνικών εφαρμογών, λαχανοκομίας, φυτοπροστασίας, χειρισμού μηχανημάτων κηποτεχνικών έργων, αρδευτικών δικτύων και εμπορίας (marketing) γεωργικών προϊόντων. Ο χώρος της διαχείρισης πρασίνου έχει ιδιαίτερη ανάγκη από εξειδικευμένους τεχνίτες με σωστό θεωρητικό υπόβαθρο. Η αγάπη για το συγκεκριμένο επάγγελμα πλαισιωμένη από τη σωστή εκπαίδευση εκτιμώνται ιδιαίτερα από τον υποψήφιο πελάτη με αποτέλεσμα την σύντομη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων παρά τη δεδομένη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας της περιόδου που διανύουμε.

Πληροφορίες

ΕΠΑΣ. Συγγρού, Κηφισίας 182, Μαρούσι – 14562,

Τηλ & Fax.: 2108012701,

email: epasmar@otenet.gr,

www.elgo.gr

 

Share