Στη Γερμανική Σχολή στο Μαρούσι η Μέρκελ: τι συζήτησε με τους μαθητές

Στη Γερμανική Σχολή στο Μαρούσι βρέθηκε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σήμερα το πρωί, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί της επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή.

Στο διάλειμμα ανάμεσα στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 14:00, ανηφόρισε από το κέντρο στο Μαρούσι στις 11:00. Στο σχολικό συγκρότημα, την περίμεναν καρτερικά για ώρα τα νήπια της σχολής σε τέλεια παράταξη και εκείνη έσπευσε να τα χαιρετίσει εγκάρδια.

Είχε σύντομο διάλογο με το προσωπικό του σχολείου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο αμφιθέατρο, όπου συνομίλησε με μαθητές της Γ’ Λυκείου. Τη συζήτηση μονοπώλησαν θέματα, όπως το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οικονομιία, οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και η αντιμετώπιση του εθνικισμού και του λαϊκισμού.

Στο πάνελ που είχε στηθεί στη σκηνή του αμφιθεάτρου, δίπλα στην καγκελάριο βρίσκονταν εννέα μαθητές από την τελευταία τάξη του Λυκείου, δύο εκ των οποίων είχαν διακριθεί σε ντιμπέιτ που είχε διοργανώσει στην Παλιά Βουλή η ΕΡΤ. Στο κοινό, βρίσκονταν μαθητές από τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, οι οποίοι υποδέχθηκαν την κ. Μέρκελ με θερμά χειροκροτήματα και έπειτα της έκαναν πλήθος ερωτήσεων.

Πηγή φωτογραφιών: www.newpost.gr

Share