Τα 5 ζαχαροπλαστεία με τα νοστιμότερα μελομακάρονα και κουραμπιέδες στο Μαρούσι

Χριστούγεννα χωρίς μια μεγάλη πιατέλα με μελομακάρονα και κουραμπιέδες στο σπίτι δεν γίνεται! Επειδή, όμως, ελάχιστοι από εμάς έχουν το χρόνο να φτιάξουν σπιτικά γλυκά τις γιορτές, ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς τα πιο νόστιμα και ποιοτικά χριστουγεννιάτικα γλυκά στο Μαρούσι!

Φύσις

Τα χειροποίητα μελομακάρονα του ζαχαροπλαστείου Φύσις παρασκευάζονται με παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, βιολογικό αλεύρι, ελληνικό μέλι και καρύδια σε τρεις εκδοχές: με μέλι, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη (16,80€/κιλό). Οι χειροποίητοι κουραμπιέδες βουτύρου παρασκευάζονται με βιολογικό αλεύρι, φρέσκο κατσικίσιο βούτυρο και ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα (19,80€/κιλό). Μια υγιεινή αλλά πολύ νόστιμη εκδοχή των αγαπημένων μας γλυκών για να τα τρώμε χωρίς τύψεις!

Λεωφόρος Κηφισίας 98, τηλέφωνο: 2114069267

Emmanuel Patisserie

Με τον παραδοσιακό τρόπο φτιάχνονται στο ζαχαροπλαστείο Emmanuel Patisserie τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες (20€/κιλό). Τα υλικά διαλέγονται με προσοχή και μεράκι, ώστε να προκύψει ένα γευστικό αποτέλεσμα, που όποιος το δοκιμάσει θα καταλάβει ότι έχει επενδυθεί χρόνος στην πατροπαράδοτη συνταγή της μαμάς. Γιατί αυτό είναι άλλωστε που ψάχνουμε αυτές τις οικογενειακές μέρες!

Περικλέους 11, τηλέφωνο: 2130335533

Τερκενλής

Η φαντασία συναντάει πάντα τα γλυκά στον Τερκενλή και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην εντυπωσιαστούμε από τις ιδιαίτερες γεύσεις τόσο στα μελομακάρονα όσο και τους κουραμπιέδες. Εκτός από τις κλασικές γεύσεις, στο ζαχαροπλαστείο μπορούμε να διαλέξουμε μέσα από μια πολύ μεγάλη ποικιλία γεμιστών μελομακάρονων (με κάστανο, πραλίνα ή πορτοκάλι) αλλά και με επικάλυψη λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος, ενώ από τους κουραμπιέδες μας ξετρέλαναν οι γεμιστοί με ρόδι! Τα μελομακάρονα ξεκινούν από 13,80€/κιλό και οι κουραμπιέδες από 15€/κιλό.

Ανδρέα Παπανδρέου 35, τηλέφωνο: 210 6106535

Passarella

Σε πολύ οικονομικές τιμές (5,90€/κιλό) αλλά χωρίς να χάνουν σε ποιότητα, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες στο ζαχαροπλαστείο Passarella μας άφησαν μια γλυκιά και απέριττη γεύση που θέλουμε να ξαναδοκιμάσουμε οπωσδήποτε!

Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, τηλέφωνο: 210 6133986

Κωνσταντινίδης

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες του Κωνσταντινίδη είναι συνώνυμα της παράδοσης και δεν θα μπορούσε φυσικά να γίνει διαφορετικά, όταν μιλάμε για ένα ζαχαροπλαστείο με ρίζες από τη Μικρά Ασία. Και τα δύο γλυκά βγαίνουν σε δύο διαφορετικές εκδοχές, μπουκίτσες (21,50€/κιλό) και μεγάλα (19,50€/κιλό). Όλα είναι υπέροχα και μας πηγαίνουν ένα ιδιαίτερο γευστικό ταξίδι…

Λεωφ. Κηφισίας 76, τηλέφωνο: 210 6140173