Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Η Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη 320 – 1453, Ιστορία και Πολιτισμός» από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη 320 – 1453, Ιστορία και Πολιτισμός» του συγγραφέα Γιάννη Κασωτάκη, από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζευς» και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Το βιβλίο, όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο συγγραφέας και δημοσιολόγος Γιάννης Κασωτάκης, είναι «ένα βιβλίο προσκύνημα στους βυζαντινούς, σε μία συντήρηση του μακρόχρονου πόθου του ελληνοχριστιανικού γένους που επιμένει, καρτερεί και αντιστέκεται».

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε στην εκδήλωση η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, η οποία συνεχάρη τον πρόεδρο της Ένωσης, Κωστή Σηφάκη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τον κ. Κασωτάκη για το σημαντικό έργο του, μεταφέροντας το μήνυμα του κ. Πατούλη:

«Ο πολιτισμός του Βυζαντίου, οι θρύλοι και οι παραδόσεις του μας συντροφεύουν, όπως και τα ιστορικά  διδάγματά του.

Το πολύτιμο έργο του συγγραφέα ανατρέχει στην υπερχιλιετή ιστορία και στον πολιτισμό της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης, διατηρώντας τα ζωντανά, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας συνείδησης.

Το βιβλίο είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Αμαρουσίου επιβραβεύει κάθε προσπάθεια, που συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, τόσο επί των ημερών μας, όσο και στο μέλλον».

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι κ. Εύα Καμβύση, Δέσποινα Ελαιοπούλου, Χρυσούλα Λαζαρίδη, υπό τη μουσική επένδυση των Μανώλη Χριστοδούλου, Λευτέρη Ανδριώτη και Αντώνη Φανουράκη, με δραματοποίηση από την Ευαγγελία Πισσώνη, ενώ ακολούθησε απαγγελία επίκαιρου ποιήματος από τη Μάρω Γεώργα και παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Πέτρος Κόνιαρης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

 

Share