Με μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο 5ος Αγώνας Δρόμου «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι

Οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» διεξήχθησαν με πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου την Κυριακή 22 Απριλίου στο Μαρούσι, αποτελώντας πλέον έναν θεσμό για την πόλη που γέννησε τον πρώτο Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, ο εγγονός του Σπύρου Λούη, αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, αλλά και πλήθος παιδιών και πολιτών.

 

Το σύνθημα της εκκίνησης στους δρομείς έδωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

«Το γεγονός ότι βλέπουμε για 5η συναπτή χρονιά μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά να συμμετέχουν με τέτοιο ζήλο σε μια αθλητική διοργάνωση όπως αυτή -που πλέον έχει γίνει θεσμός στην πόλη μας- μας γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση. Μαζί, σε κάθε ηλικία, μοιραζόμαστε τη χαρά, την ευεξία και τη διασκέδαση που προσφέρει ο αθλητισμός. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, τους πρωταθλητές μας που βρέθηκαν κοντά μας συμμετέχοντας στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού για την πόλη μας, τους εργαζόμενους και εθελοντές μας που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Συγχαίρουμε τους νικητές, ανάμεσά τους πολλοί αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου της πόλης μας και τους ευχόμαστε νέες ακόμη μεγαλύτερες νίκες»ανέφερε ο κ. Πατούλης, στο μήνυμά του.

Περισσότερα από 300 παιδιά συμμετείχαν στον Αγώνα των 650m. Κοντά τους βρέθηκε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής στην κατηγορία των Κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας, ως πρεσβευτής του Μεγάλου Χορηγού Kinder+SPORT. Ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε μαζί με τα παιδιά και τα ενθάρρυνε καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής προωθώντας με την παρουσία του τις αξίες του αθλητισμού. Στο τέλος, φωτογραφήθηκε μαζί τους απονέμοντας μαζί με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη, τα αναμνηστικά μετάλλιά τους.

Τις απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων στους τρεις πρώτους νικητές ανά κατηγορία πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, η αντιδήμαρχος Ειρήνη Χαλιώτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, ο εγγονός του Μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη, Σπύρος Λούης, ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Κώστας Κουτσούκος, η διευθύντρια Marketing της Ferrero στην Ελλάδα, Εύη Γιαννίση. Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Βαλκανιονίκης στο Δέκαθλο και πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής Γιώργος Κάβουρας, ο επίσημος κριτής του ΣΕΓΑΣ Σωτήρης Μοστρούς.

 

Οι νικητές και οι νικήτριες στον Αγώνα Δρόμου ανά κατηγορία είναι οι εξής:

Κατηγορία Ανδρών στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.:

1ος: Κώστας Γαλανόπουλος (Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου)

2ος: Χριστόφορος Γεωργόπουλος (Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου)

3ος: Ανδρέας Σούρας

 

Κατηγορία Γυναικών στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.:

1η: Λίζα Ιωαννίδου (Immitos Runners)

2η: Μάρτα Κουρασαντζή

3η: Νεφέλη Καρδάρα (RafinaRunners)

 

Κατηγορία Ανδρών στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.:

1ος: Πάρης Εμμανουηλίδης (Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου)

2ος: Παναγιώτης Νικητόπουλος (MarathonClub)

3ος: Χρήστος Παπαδόπουλος (MarathonClub)

 

Κατηγορία Γυναικών στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.:

1η: Ιουλία Παναγιωτοπούλου (Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου)

2η: Ηλέκτρα Τσιμπρικίδου (Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου)

3η: Μαρία Τσιλιμίδου (ΓΑΣ Ιλισός)

 

Κατηγορία Αγοριών στον Αγώνα Δρόμου 650 μ.:

1ος: Βασίλης Σάλπας

2ος: Πέτρος Μάντζιος

3ος: Φίλιππος Φιλιππίδης

 

Κατηγορία Κοριτσιών στον Αγώνα Δρόμου 650 μ.:

1η: Εμμέλεια Βασιλογιαννακοπούλου

2η: Βερονίκη Μπούγα

3η: Έρικα Κουμουτσέα

Μέγας χορηγός των Αγώνων ήταν το Kinder+SPORT, χορηγός ήταν η εταιρεία  NewBalance, και υποστηρικτής των Αγώνων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος. Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε το AllAboutRunning, θεσμικός υποστηρικτής ήταν ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου και χορηγοί επικοινωνίας ήταν το RunnerMagazine.

 

Για την επιτυχημένη διοργάνωση του 5ου Αγώνα Δρόμου «Σπύρος Λούης», ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί, με ανακοίνωσή του, το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Βιότυπος για την παροχή επανδρωμένου ασθενοφόρου, τους γιατρούς Θωμά Ριζόπουλο και Ιάσονα Βόβολη, για την εθελοντική παροχή των υπηρεσιών τους, τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, την Τροχαία Κηφισιάς, το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, την Αττική Οδό, τον ΟΑΣΑ για την άριστη συνεργασία και συμβολή τους στην επιτυχημένη διοργάνωση.

Θερμές ευχαριστίες, επίσης, στους δεκάδες εθελοντές και εργαζόμενους για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων, και συγκεκριμένα: στην Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, στη Δημοτική Συγκοινωνία.

Την ευθύνη της διοργάνωσης και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίτευξη της άψογης διεξαγωγής των αγώνων είχε η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Για τα αποτελέσματα των Αγώνων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στον ιστότοπο www.spiroslouisrun.gr όπου μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορούν να εκτυπώνουν και το αναμνηστικό τους δίπλωμα.

Share