Με μεγάλη συμμετοχή και θαυμασμό γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου γιόρτασε και φέτος μαζί με τα παιδιά και πλήθος επισκεπτών την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν τα μουσεία της πόλης, να θαυμάσουν τα πλούσια εκθέματά τους και να αποκομίσουν νέες εμπειρίες και γνώσεις.

Το Μαρούσι, είναι ένας δήμος που προσφέρει σπουδαία μουσεία και πολλά παράθυρα γνώσης και πολιτισμού από την πλούσια πολιτιστική ιστορία του τόπου. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018, τα μουσεία της πόλης άνοιξαν τις πύλες τους για να υποδεχτούν τους μαθητές των σχολείων και τους επισκέπτες.

Συγκεκριμένα,  το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που είναι το μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα, καθώς διαθέτει στη συλλογή του εκθέματα που καλύπτουν το 95% της ελληνικής πανίδας, το Λαογραφικό Μουσείο που αποτελεί μία ευχάριστη γνωριμία με την τοπική ιστορία, την παράδοση του τόπου κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκφάνσεων της ζωής των κατοίκων, αλλά και το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης», όπου και κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και η κούνια» με τον ερασιτέχνη καραγκιοζοπαίχτη Νικόλα Πέππα.

Με τον καιρό να είναι σύμμαχος, η παράσταση φέτος δόθηκε στον προαύλιο χώρο στο θεατράκι του Μουσείου. Μαζί με τα εκατοντάδες παιδιά και τους γονείς τους, την παράσταση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελος Κάββαλος.

Μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, ο κ. Κάββαλος μίλησε για την αξία των μουσείων στην πόλη του Αμαρουσίου, συνεχάρη τους διοργανωτές για την άριστη οργάνωση των εκδηλώσεων, καθώς και τους γονείς για τον χρόνο που αφιερώνουν για τη διεύρυνση των γνώσεων στα παιδιά τους και την ψυχαγωγία τους.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η κ. Μένια Σπαθάρη, προϊσταμένη του τμήματος Μουσείων και Δημοτικής Πινακοθήκης της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

 

 

Share