Με μεγάλη ανταπόκριση ξεκίνησαν τα μαθήματα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αμαρουσίου

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο ξεκινούν για ακόμα μια χρονιά τα μαθήματα στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αμαρουσίου.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε ο Α΄ κύκλος μαθημάτων 2018-19 με θέμα: «8 μαθήματα Θετικής Ψυχολογίας».

Πρόκειται για 8 μαθήματα θετικής ψυχολογίας με πρακτικές συμβουλές για μια ευτυχισμένη και γεμάτη νόημα ζωή. Η επιστήμη της θετικής ψυχολογίας, αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα πανεπιστήμια όπως το Harvard, το mcGill το Berkeley της Pennsylvania, και διερευνά τις ρίζες για μια ευτυχισμένη και ουσιαστική ζωή και το πως μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας για να γίνουμε πραγματικά πιο ευτυχισμένοι.

Τη μεγάλη ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη «διά βίου μάθηση» χαιρέτισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στην κατάμεστη από σπουδαστές αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απευθύνοντας θερμό καλωσόρισμα στους συμμετέχοντες ο κ. Πατούλης υπογράμμισε:

«Η αθρόα και εθελοντική συμμετοχή σας στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο της πόλης μας δείχνει πόσο “διψά” η κοινωνία μας για τη διά βίου εκπαίδευση. Η συμμετοχή σας αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία ότι υπάρχουν ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για την αυτομόρφωση και αυτοβελτίωσή τους με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και την ευρύτερη κοινωνία.

Το να περιμένουμε ενέργειες δεν λέει τίποτα, το να δημιουργούμε ενέργειες λέει κάτι. Και τα λέω αυτά ως γιατρός, αλλά, κυρίως ως αυτοδιοικητικός και πρόεδρος των Δήμων Ελλάδος.

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, και σας ευχαριστώ που ήλθατε και είμαι σίγουρος ότι μετά από τις οκτώ συναντήσεις, μέχρι τις γιορτές, θα υπάρχει μια κληρονομιά δυνατή. Με την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων θα είναι καλύτεροι όσοι συμμετείχαν από την ημέρα που ξεκίνησαν, δηλαδή τη σημερινή. Αυτές οι ώρες είναι ένα πλούτος και μια διάθεση για ένα καλύτερο αύριο».

Τέλος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά την πρόεδρο του ΑΛΠ, Ελένη Βουγιούκαλου, για την άρτια οργάνωση και την εποικοδομητική συνεργασία.

 

Share