Με επιτυχία η 4η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2018 από τον Σ.Π.Α.Π. στο Πεντελικό

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ιδιωτικοί φορείς, εθελοντές και ομάδες συναντήθηκαν για την 4η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2018 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Οι συμμετέχοντες στη δράση προχώρησαν σε Αναδάσωση στην περιοχή, η οποία έγινε με τη μέθοδο της σποροφύτευσης βελανιδιών είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών με βελανιδιές που είναι πιο ανθεκτικές.

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες, φίλοι του βουνού και του δάσους ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, φυτεύοντας εκατοντάδες βελανίδια στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.

Στην 4η Αναδάσωση για το 2018 παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης Άντα Χάνου-Μπούσουλα, καθώς και στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης.

Συμμετείχαν επίσης η Κίνηση «Φυτεύουμε Βελανιδιές» και η κα Αντιγόνη Ιωαννίδου, ο Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Η Αμαδρυάδα» και ο Αντιπρόεδρος του Μανώλης Θεοδωρίδης, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, ομάδα εθελοντών εργαζομένων από το Booking.com, ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», η Νεολαία Ποντίων και πολλοί ευαισθητοποιημένοι εθελοντές και πολίτες.

 

Share