Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή άνω των 55.000 δρομέων ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες ο αυθεντικός 36ος Μαραθώνιος Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 55.000 δρομείς από όλον τον κόσμο συμμετείχαν στο μεγάλο αγώνισμα, με τον Κενυάτη αθλητή Μπρίμιν Μισόι να ανδεικνύεται μεγάλος νικητής, αγγίζοντας το ρεκόρ διαδρομής.

Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χλμ σε χρόνο 2.10.47, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο στάδιο «Καλλιμάρμαρο».

Ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ήταν ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος. Ο Γκελαούζος τερμάτισε στο Παναθηναϊκό στάδιο κάτω από τις επευφημίες του κόσμου με χρόνο 2:21:55 καταρρίπτοντας το περσινό 02:27:21 και κάνοντας την 9η καλύτερη επίδοση για Έλληνες αθλητές.

Στις γυναίκες νικήτρια του αγώνα ήταν η Κενυάτισα Μουριούκι Ένγιαγουίρι η οποία τερμάτισε σε 2:36:46. Δεύτερη ήταν η επίσης Κενυάτισα Ρέμπι Τσερόνο με 2:38.54, ενώ τρίτη ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη η οποία κατέλαβε και την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Το δικό τους μήνυμα για τον δύσκολο αγώνα που βιώνουν από το καλοκαίρι έστειλαν οι πυρόπληκτοι από το Μάτι.

«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε», ήταν το μήνυμα στα πανό διαμαρτυρίας, γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά, το οποίο συγκίνησε άπαντες.

 

Share