Mετρώντας αντίστροφα με τα παιδιά για τα Χριστούγεννα και την νέα χρονιά…

Ε!!!!! Τελειώνει και ο Νοέμβρης και επειδή έχουμε μπεί για τα καλά στην ρουτίνα της καθημερινότητας χρειαζόμαστε μια ανανέωση τόσο εμείς, όσο και τα παιδιά αλλά φυσικά και το σπίτι. Είναι όμως νωρίς για χριστουγεννιάτικο στολισμό, αλλά δεν παύει αυτή να είναι η εμμονή ανάπαυσης μέσα στο μυαλό μας, αφού ήδη έχει εξαντληθεί κάθε αργία στην οποία ποντάραμε…
Παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, για να έχουμε κάτι να περιμένουμε «να αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα» παίζοντας, με διάρκεια ενός ολόκλήρου μήνα, ο οποίος θα κυλήσει σαν νερό με όλα αυτά που θα σας προτείνουμε από το διαδύκτιο.
Θέλουν όμως προετοιμασία οπότε ξεκινήστε από τώρα.
Χαρείτε λοιπόν με τα παιδιά το ωραίο αυτό mood, των κατασκευών ημερολογιών, εώς τα χριστούγεννα και χωρίς να το πάρετε μυρωδιά θα μαστε με τα γιορτινά.
Σπιρτόκουτα, περισσεύματα από χαρτιά υγειάς, κονσέρβες, μπουκαλάκια, κόλλες, εγχρωμα χαρτόνια και φύγαμε για φούλ δημιουργία!!!!!!

Ταξίδι παιχνιδιού στην πόλη …….του μυαλού.

Μαζέψτε όλα τα σπιρτόκουτα που σας έχουν απομείνει, μικρά ή και μεγαλύτερα, και φτιάξτε όψεις σπιτιών από χαρτόνια έγχρωμα τα οποία θα κολλήσετε μπρός και πίσω από τα κουτιά. Κολλήστε τα όλα σε ένα μαυρό ή γκρί χαρτόνι και στην συνέχεια στο τοίχο, βάζοντας μια «έκπληξη» καθημερινά για τα παιδιά που θα αγωνιούν μέρα με την μέρα για να ανοίξουν τα σπιτ…ιόκουτα γυρνώντας από το σχολείο.

Με την ίδια λογική μπορείτε να βγείτε από τα όρια του τοίχου κάνοντας μια πολιτεία σε μια γωνιά του παιδικού δωματίου. Απλές κατασκευές από χωνάκια, σε έγχρωμα χαρτόνια canson ή ντύνοντας τους κυλίνδρους που απομένουν από το χαρτί υγείας.

εναλλακτικά σε δάσος……

 

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού !!!

Με τα μικρούλια σας που μόλις έχουν πάει σχολείο και ξεκινάνε να συλλαβίζουν και να διαβάζουν, παίξτε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού μέσα στο σπίτι . Κρύψτε τον ποθητό και μεγάλο τελικο στόχο σε ένα σημείο, αλλά και μικρότερους θησαυρούς που βοηθητικά οδηγούν στον τελικό σε διαφορετικά σημεία. Βάλτε σημειώματα, με οδηγίες γρύφους μέσα σε μπουκαλάκια ή πιο απλά σε φακέλους και αρχίστε το διάβασμα και το ψάξιμο μέσα στο σπίτι!!!! Δεν θα μείνει κρυψώνα,για κρυψώνα ανεξυχνίαστη!!!!!

Οι εκπλήξεις ιδίως όταν είναι ευχάριστες δεν έβλαψαν ποτέ και κανέναν ….. τουναντίον!!!!

Πείτε μου με το χέρι στην καρδιά… και ποιός δεν θέλει γυρνώντας κουρασμένος από την καθημερινότητα, να έχει μια ωραία εκπληξούλα να τον περιμένει;
Aς είναι και απλα μία καραμέλα, ένα μικρό παιχνιδάκι, ένα αυτοκόλλητο,ένα διαφορετικό χαρτονάκι ή μαρκαδόρος απ ότι συνήθως για δημιουργία …και τόσα άλλα που η φαντασία να είναι καλά!!!
Το περιτύλιγμα όμως έχει μεγαλύτερη αξία για το μάτι, απ ότι το «δώρο»……..
Σας δίνουμε μερικές εύκολες λύσεις για να δελεάσετε τους μικρούς μας φίλους χωρίς να βάλετε καθόλου το χέρι στην τσέπη….

*Τα ρόλακια που απομένουν από τα χαρτιά υγείας τυλιγμένα με ωραία χαρτάκια σε διαφορετικά χρώματα σε σχήμα καραμέλας…..γεμάτα ωραίες ιδέες!!
*Μπαλονάκια δεμένα με σπάγκο και κρεμασμένα .
*Τα καλτσάκια από τα μικρούλια μας σε μορφή απλώστρας, με μανταλάκια και με κομματάκια χαρτοταινίας για τον αριθμό της κάθε ημέρας.

*Κουτία από κονσέρβες που έχουν απομείνει, με πολύχρωμα γκοφρέ χαρτιά για κλείσιμο του μυστικού έκπληξη…και μια κορδελίτσα σε φιόγκο δημιουργώντας υποθετικό δεντράκι το ένα επάνω στο άλλο.

 

Ή ακόμα και κρεμασμένα σε μία κρεμάστρα ρούχων.

Φυσικά εκτός από δωράκια που είναι για την ευχαρίστηση των μικρών μας φίλων, μπορείτε με αυτό το τρόπο να τους θυμίσετε και τις «καθημερινές τους υποχρεώσεις» με τις οποίες πλήτουν και δυσανασχετούν….απλά βαζοντας τις και αυτές μέσα στο παιγνίδι.
Μία οδοντόβουρτσα ή το οδοντόνυμα για να είναι η ημέρα που θα δώσουμε εμφαση στην καθαριότητα των δοντιών. Ενα ψαλιδάκι νυχιών γιατί αυτή θα είναι η μέρα που θα επιμεληθούμε τα νυχια μας…και τόσα άλλα που εσεις μόνο γνωρίζετε!!!

 

και τέλος μετρώντας αντιστροφα προς τα χριστούγεννα ….κάτι για εσάς,

που περιμένετε τις ημέρες των αργιών με ανυπομονησία !!!!
αφού βάλετε για ύπνο τα μικρά ζουζούνια σας, ξυπνήστε το παιδί που εσεις κρύβετε μέσα σας παίζοντας τα παραπάνω παιχνίδια (κρυμμένο θησαυρό, εκπληξούλες, ακόμα και υπενθύμiση υποχρεώσεων) με το ποτό της αρεσκείας σας ή το γλυκάκι που σας ανεβάζει.
Γιατί όλα στην ζωή είναι παιγνίδι!!!!

Καλή σας επιτυχία στις κατασκευές στο ημερολόγιο της επιλογής σας,
και ……προσοχή στο μέτρημα γιατί είναι αντίστροφο !!!!!!

 

ελεάννα  καποκάκη

interior architect

CHELMOU 67, CHALANDRI

mail: e_kapokaki@hotmail.com
mob.6944313044
tel.2110111319

fax.2106822941

 

 

 

Share