Γνωρίστε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο οποίος στεγάζεται στη Βασιλίσσης Σοφίας 75 στο κέντρο Αμαρουσίου, παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους από τη δεκαετία του ’30 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα.

Πολλοί έχουν παρεξηγήσει τη δραστηριότητα των κυνηγετικών συλλόγων και αγνοούν το σπουδαίο έργο τους προς την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση των πληθυσμών της άγριας ζωής της χώρας.

Ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου ήταν ο κος Αντώνης Διάμεσης, ενώ ακολούθησε ο κος Στέφανος Διάμεσης μέχρι το 1967, όταν με δικτατορικό διάταγμα καταργήθηκαν όλοι οι σύλλογοι της Ελλάδος. Επανιδρύθηκε το 1977 και παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους μέχρι και σήμερα. Σήμερα πρώτος πρόεδρος είναι ο κος Μιχόπουλος Τάκης.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου έχει επιτελέσει μεγάλο έργο, τόσο ανθρωπιστικό όσο και φιλοθηραματικό με απελευθερώσεις λαγών, περδικών και φασιανών. Ακόμα, κατέχει μια μεγάλη συλλογή από βαλσαμωμένα θηλαστικά και πτερωτά που προέρχονται από τον παλιό πρόεδρο του συλλόγου κο Γιαταγάνα.

Η βασική επιδίωξη του ΔΣ είναι η ανάπτυξη δραστηριοτήτων προς την κατεύθυνση της επίτευξης των βασικών σκοπών του καταστατικού του συλλόγου όπως η ανάπτυξη της κυνηγετικής συνείδησης και σεβασμού για το περιβάλλον, η οργάνωση των κυνηγών και η κυνηγετική τους κατάρτιση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από τα μέλη του νέου Δ.Σ στην πραγματοποίηση φιλοθηραματικού έργου σε συνεργασία πάντα με όλες τις αρμόδιες αρχές.

Ο Σύλλογος διοργανώνει επίσης Σκοπευτικούς Αγώνες, δράσεις καθαρισμού στην Πεντέλη, απελευθέρωση λαγών και παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας νέος κυνηγός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου ή τηλεφωνήστε στο 210-8022243.

Share