ΗΔΙΚΑ: Ξεκίνησε η ενεργοποίηση των καρτών Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης των καρτών Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ ώστε να μπορούν να ενεργοποιήσουν τις δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ.

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά στο στο idika.gr (ΗΔΙΚΑ) ως εξής:

 

-Μπαίνετε στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ με τα διαπιστευτήρια του Taxisnet, συμπληρώνετε το ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, επιλέγετε“Δημιουργία Νέας Κάρτας” και συμπληρώνετε το 16ψήφιο αριθμό της προσωποποιημένης Ath.ena Card.

-Στη συνέχεια πρέπει να κάνετε επαλήθευση της κάρτας συμπληρώνοντας το 8ψήφιο PIN που είχατε χρησιμοποιήσει για την έκδοση της κάρτας και επιλέγετε την κατηγορία δωρεάν κομίστρου ανάμεσα σε Ανέργων και Ατόμων με Αναπηρία.

-Δηλώνετε τη συγκατάθεσή σας για την ενεργοποίηση της κάρτας και εμφανίζεται μήνυμα πως η κάρτα σας είναι έτοιμη.

 

Σημειώνεται πως συνεχίζεται ακόμα η αποστολή των Ath.ena Card για όσους έχουν κάνει αίτηση online. Όσοι θέλουν να δουν την πορεία της αποστολής μπορούν να επικοινωνήσουν με τα ΕΛΤΑ Courier (δίνοντας το όνομά τους).

Στην σελίδα της ΗΔΙΚΑ εμφανίζεται και email επικοινωνίας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: info@eticket.gr.

Σε περίπτωση που δεν έχει καταχωρηθεί αίτηση ή κάποιος θέλει να εκδώσει την κάρτα του άμεσα, μπορεί να το κάνει στα εκδοτήρια όπου εκδίδονται προσωποποιημένες κάρτες. Απαραίτητο είναι ένα έγγραφο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα. Η ιδιότητα του ανέργου ή ΑΜΕΑ πιστοποιείται μετά την έκδοση της κάρτας μέσω της ΗΔΙΚΑ.

 

Share