Κινέζοι μαθητές επισκέφθηκαν το Μαρούσι για την προώθηση της πολιτιστικής γνωριμίας

Σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και με μία καλλιτεχνική αποτύπωση της εμπειρίας και των εντυπώσεών τους από το Μαρούσι και την Ελλάδα με έργα τους στον καμβά αποχαιρέτισαν μαθητές και οι συνοδοί τους από την Κίνα τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, και τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Η αντιπροσωπεία των μαθητών από την Κίνα ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο Μαρούσι που σκοπό είχε τη γνωριμία τους με τον ελληνικό πολιτισμό και τις ομορφιές της πατρίδας μας. Η εκδήλωση – έκθεση των έργων ζωγραφικής που φιλοτέχνησαν στη διάρκεια της επίσκεψής τους φιλοξενήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Κεραμικής Τέχνης.

Στη διάρκεια της δεκαήμερης επίσκεψης, οι μαθητές, ηλικίας 5 έως 18 ετών, από το σχολείο Forward  Arts Education στο Πεκίνο, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου και τον καλλιτέχνη – γλύπτη της Κινεζικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών Situ Xiao Chun, ξεναγήθηκαν σε χαρακτηριστικούς χώρους πολιτισμού της πόλης όπως το Σπαθάρειο Μουσείο, η Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη, οι αθλητικές Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης. Συμμετείχαν στις δραστηριότητες του αθλητικού και πολιτιστικού camp του Δήμου Αμαρουσίου, επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, όπως και προορισμούς εκτός Αθηνών.

Το πρόγραμμα,προϊόν συνεργασίας τουριστικών πρακτόρων από την Ιταλία (Promoter) και την Ελλάδα (Greece – China Link) με εμπειρία στον θεματικό τουρισμό και στα προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών, έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου με στόχο τη σύσφιξη των δεσμών της ελληνοκινεζικής κοινότητας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην αποχαιρετιστήρια γιορτή, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Χρησιμοποιώντας ως μέσον τον πολιτισμό και την τέχνη φέρνουμε τους νέους και τους ανθρώπους πιο κοντά. Μέσα από ανταλλαγές τέτοιου είδους προωθούμε την αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών, αναδεικνύουμε τις πολλές τουριστικές θεματικές που μπορεί να αναπτύξει η Ελλάδα αξιοποιώντας τον πολιτιστικό της πλούτο και την ιστορία της με πολυεπίπεδα οφέλη για την πατρίδα μας. Το Μαρούσι ενισχύει την εξωστρέφειά του, αξιοποιεί τις τουριστικές ατραξιόν του. Ηγείται και πρωτοπορεί στον τομέα της προώθησης του θεματικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην αποχαιρετιστήρια έκθεση των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ο γλύπτης Situ Xiao Chun προσέφερε στον δήμαρχο Γ. Πατούλη, ως ενθύμιο της επίσκεψής τους στο Μαρούσι ένα γλυπτό που φιλοτέχνησε ο ίδιος. Από την πλευρά του Δήμου στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά δώρα συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), Πέτρος Κόνιαρης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Βλάχου-Σταματάκη και Ελένη Λέκκα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Νίκος Βαλλάτος, εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων.

 

Share