Συνεχίζεται και την επόμενη σχολική χρονιά το πρόγραμμα για την προώθηση της φιλοζωίας

Συνεχίζεται και την επόμενη σχολική χρονιά το βιωματικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις αρχές του τρέχοντος έτους, για την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας στους μαθητές και στις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, αλλά και την εξάλειψη αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, σ’ ένα βιωματικό εργαστήρι τα παιδιά μαθαίνουν, διασκεδάζοντας, βασικούς «καλούς τρόπους» γύρω από τα ζώα και κατ’ επέκταση γύρω από τον άνθρωπο. Επιπλέον, μέσα από την αλληλοεπίδραση με τα κατοικίδια και τις βιωματικές εμπειρίες, τα παιδιά έχουν πολλαπλά οφέλη σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου με κονδύλια επιδότησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης χωρίς καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του Δήμου.

«Ο σεβασμός και η ευθύνη που πρέπει να δείχνουμε απέναντι στα ζώα είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτισμού” δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόσθεσε “Το σχολικό περιβάλλον, χώρος εκπαίδευσης και παιδείας για τα παιδιά μας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της ιδέας της φιλοζωίας και στην οικοδόμηση υγιούς κοινωνικής συμπεριφοράς.

 

Share