Την κατασκευή νέου Αστυνομικού Τμήματος στο κέντρο Αμαρουσίου και αύξηση της αστυνόμευσης πρότεινε ο Γ. Πατούλης

Θέματα ασφάλειας, πυρασφάλειας, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  και η στενότερη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Μαρούσι, μετά και το πρόσφατο περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου στην πλατεία Ηρώων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γ. Πατούλης κατέθεσε πρόταση για την κατασκευή Αστυνομικού Τμήματος στο Διοικητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Αν. Υπουργός Ν. Τόσκας αντιμετώπισε θετικά τη σχετική πρόταση καθώς σε περίπτωση που υλοποιηθεί θα μειωθεί σημαντικά το λειτουργικό κόστος και θα ενισχυθεί η ασφάλεια στο κέντρο του δήμου. Τη διερεύνηση υλοποίησης της πρότασης ανέλαβε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κ. Τσουβάλας.

Ο Γ. Πατούλης, ζήτησε να αυξηθούν οι πεζές περιπολίες και επιπλέον να αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής. Επιπλέον, κατατέθηκε ειδικό αίτημα προκειμένου η τροχαία να εντείνει τη δράση της για να περιοριστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή.

Ο Αν. Υπουργός Ν. Τόσκας ανέθεσε στο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκη να υλοποιήσει ενέργειες που θα αυξήσουν τα μέτρα προστασίας στο κέντρο της πόλης. Όπως επισημάνθηκε μετά το Πάσχα αναμένεται να αναλάβουν δράση και ποδηλάτες αστυνομικοί. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου στο οποίο μετά την παρέμβαση του Γ. Πατούλη εντάσσεται και ο δήμος Αμαρουσίου.

Ο Γ. Πατούλης μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισήμανε:

«Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου έχω καταθέσει σειρά επιστολών προς το αρμόδιο Υπουργείο στις οποίες επισημαίνω ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Είναι σημαντικό που η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημά μου για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Αυτό που απομένει είναι να δούμε τα αποτελέσματα και στην πράξη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης μου με τον κ. Τόσκα είχα την ευκαιρία να του καταθέσω συγκεκριμένη πρόταση η υλοποίηση της οποίας θα έχει ως αποτέλεσμα την μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος στο Κέντρο της Πόλης και τη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους. Ελπίζω η πρόταση μας να τύχει γρήγορης υλοποίησης».

Share