Καλοκαιρινά παπούτσια σε παιδιά που έχουν ανάγκη μοίρασε ο Δήμος Αμαρουσίου

Σε μια ακόμη δράση στήριξης των ευπαθών ομάδων της πόλης προχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, περίπου 68 παιδιά, μέλη οικογενειών ωφελούμενων από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου με τη συνεργασία τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), προμηθεύτηκαν καλοκαιρινά παπούτσια μάρκας «Toms», στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω γιατί νοιάζομαι». Το πρόγραμμα υλοποιεί για μια ακόμη χρονιά η Ένωση «Μαζί για το παιδί», σε συνεργασία με τον Δήμο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Ένωσης «Μαζί για το παιδί» για την προσφορά τους και τόνισε πως ο Δήμος Αμαρουσίου στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας και των ευπαθών ομάδων στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις αυτούς που μας χρειάζονται.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης.

Μαζί για το Παιδί

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται, από το 1996, για την ευημερία παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Η Ένωση και τα μέλη της προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως εκ των οποίων στα 10.000 σε  συστηματική βάση.

Επιπλέον, σε συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις,  τα μέλη της Ένωσης πρωτοστατούν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας αλλά και στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν βρέφη, παιδιά και εφήβους σε ανάγκη, ενώ οι υπηρεσίες που αφιλοκερδώς προσφέρουν στις εγκαταστάσεις τους, είναι υψηλού επιπέδου και πολλά από τα προγράμματα που αναπτύσσουν, πρότυπα στον τομέα τους.

Τo 2016 η Ένωση τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά.

Όραμα-Φιλοσοφία

Με όραμα να αποτελέσει ένα δίκτυο αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των φορέων παιδικής προστασίας, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς για παιδιά, πανελλαδικά, κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία της, που συμπυκνώνεται στη ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει».

 

Share