Kάνουμε την σπανακόπιτα… χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Μια πίτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου αποτελεί μια καλή επιλογή για τα ορεκτικά που θα συνοδεύουν το γιορτινό τραπέζι. Η συνταγή είναι εύκολη, νόστιμη και διαφέρει ελάχιστα από την κλασική σπανακόπιτα.

Υλικά

Έτοιμη ζύμη λεπτή – εκτός αν προτιμάτε να ανοίξετε φύλλο
400γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
170γρ. τυρί κρέμα ή καλύτερα φέτα
1 μικρό κρεμμύδι
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ ρίγανη
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα
Για την επάλειψη
2 κουτ. βούτυρο
½ κ.γ. ψιλοκομμένο αλάτι, θυμάρι, ρίγανη

Για την επάλειψη

2 κουτ. βούτυρο
½ κ.γ. ψιλοκομμένο αλάτι, θυμάρι, ρίγανη

1.Πλένετε το σπανάκι, το σουρώνετε για να μην έχει υγρά.

2.Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το πιρούνιμε το τυρί κρέμα ή τη φέτα, προσθέτοντας σταδιακά το κρεμμύδι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το τσίλι.

3.Προσθέτετε την παρμεζάνα και το ½ φλιτζάνι από το τσένταρ ή την μοτσαρέλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

4.Απλώνετε τη μία ζύμη σε αντικολλητικό ταψί ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε τη γέμιση και τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο.

5.Με τη βοήθεια του εργαλείου της πίτσας, κόβετε το φύλλο σε μικρές λωρίδες κρατώντας το βασικό κορμό ανέπαφο και τις στρίβετε σαν βίδες.

Ψήνετε στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το πάνω μέρος.

Μην ξεχάσετε λίγο πριν κλείσετε το φούρνο, να αλείψετε με ένα πινέλο την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο και μυρωδικά.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

Share