Η ταινία «Jesus Christ Superstar» με ελεύθερη είσοδο στο Cine ΑΡΓΩ Χαλανδρίου

Το Cine ΑΡΓΩ του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» παρουσιάζει την ταινία «Jesus Christ Superstar» την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 20:30 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων), με ελεύθερη είσοδο.

Προσκαλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν την προβολή ο Σύλλογος επισημαίνει τα εξής:

Καθώς πλησιάζουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και τις ημέρες του Πάσχα, στο Cine ΑΡΓΩ αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με δύο δικές μας παραδόσεις, συνεχίζοντας τη μία και ανατρέποντας την άλλη!

Συνεχίζουμε την παράδοση ετών να προβάλουμε μία ταινία σχετική με τα Θεία Πάθη, που όμως συνήθως απουσιάζει από τα τηλεοπτικά προγράμματα των ημερών. Έτσι έχουμε δείξει τον «Τελευταίο πειρασμό» του Σκορτσέζε,
το «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» του Παζολίνι και το «Ένας προφήτης μα τι προφήτης» των Μόντι Πάιθον.

Ανατρέπουμε τη δική μας παράδοση και ασχολούμαστε για πρώτη φορά με ένα κινηματογραφικό είδος που δεν είχε βρει μέχρι τώρα τον δρόμο του στα προγράμματά μας, παρ΄ όλη τη σπουδαία ιστορία του, το μιούζικαλ.

Συνδυάζουμε τα δύο αυτά και σας προσκαλούμε στην προβολή μίας από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες για τις τελευταίες μέρες της ζωής του Χριστού, το -βασισμένο στην πασίγνωστη ροκ όπερα του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ – μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» («Ιησού Χριστέ Υπέρλαμπρο Άστρο»).

Παραγωγή: ΗΠΑ -1973
Σκηνοθεσία: Norman Jewison
Σενάριο: Melvyn Bragg, Norman Jewison, Tim Rice
Πρωταγωνιστούν: Ted Neeley, Carl Anderson, Yvonne Elliman, Barry Dennen, Larry Marshall, Paul Thomas, Bob Bingham, Josh Mostel
Μουσική-Τραγούδια: Andrew Lloyd Webber
Φωτογραφία: Douglas Scolombe
Κοστούμια: Yvonne Blake
Διάρκεια: 106΄.

Share