Ημερίδα «Υγεία και ποιότητα ζωής στην Τρίτη ηλικία» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Τετάρτη 18 Απριλίου

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Υγεία και ποιότητα ζωής στην Τρίτη ηλικία» την Τετάρτη 18 Απριλίου στο Μαρούσι, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου στο δημαρχείο της πόλης.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210-3840317 για περισσότερες π ληροφορίες.

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (ΕΓΓΕ) είναι μια επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 1977 και έχει προσφέρει πολλά στον τομέα της γηριατρικής και γεροντολογίας.

Αριθμεί εκατοντάδες μέλη, όλοι επιστήμονες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χώρο της γηριατρικής και γεροντολογίας. Στοχεύει στη στενή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών με ελληνικά και ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με ελληνικές και διεθνείς ιατρικές εταιρείας και οργανισμούς, με σωματεία και φορείς, που έχουν ως βασικό τους αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών και την έρευνα στην Τρίτη ηλικία.

Δράσεις

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία αποτελεί τον σημαντικότερο φορέα για την γηριατρική και γεροντολογική εκπαίδευση στη χώρα μας. Οι δράσεις που πραγματοποιούνται σε σταθερή βάση είναι:

  • Το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, Πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί σταθμό για την γηριατρική εκπαίδευση στη χώρα μας.
  • Τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα Γηριατρικής και Γεροντολογίας.
  • Το σεμινάριο Ψυχογηριατρικής που συνδιοργανώνεται με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία “ Ο Νέστωρ».
  • Τη λειτουργία γραμμής SOS για τη νόσο του Alzheimer σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ». Γραμμή SOS 2103303678
  • Τη λειτουργία βιβλιοθήκης στα ιδιόκτητα γραφεία της εταιρείας μας (Κάνιγγος 23, Αθήνα).
  • Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με θέματα που άπτονται της γηριατρικής, όπως δομές και υπηρεσίες που απευθύνονται σε ηλικιωμένους στα τηλέφωνα: 210-3811612 και 210-3840317 ή στο e-mail: hagg@gerontology.gr.
  • Την διοργάνωση ημερίδων, ομιλιών και εκπαιδευτικών συναντήσεων που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες υγείας, όσο και σε στο κοινό.
Share