Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα έλαμψε στο Μαρούσι

Με μεγάλη συμμετοχή και ουσιαστικές προτάσεις ανταποκρίθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο κάλεσμα του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, στην έναρξη, από την πόλη του Αμαρουσίου, της 1ης Πανελλήνιας Διαβούλευσης  για το «Πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει τις γυναίκες στο Επιχειρείν».

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως υπήρξε διάχυτος ενθουσιασμός των συμμετεχουσών εκπροσώπων των φορέων γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 1ης Πανελλήνιας Διαβούλευσης ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε:

«Πιστεύοντας στη δύναμη των συμπράξεων και στη δύναμη του γόνιμου διαλόγου θα φροντίσουμε για την άμεση υλοποίηση των προτάσεων και θα ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα για να δώσουμε μαζί λύσεις σε κάθε γυναίκα που εργάζεται, που επιχειρεί, που θέλει να δημιουργήσει.

Να βοηθήσουμε τη γυναίκα να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα τον χρόνο της και τις ευθύνες που προκύπτουν από τους πολλαπλούς της ρόλους.

Προχωράμε με την άμεση εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης και άλλων δράσεων σε γυναίκες τοπικών κοινωνιών, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας των επιχειρήσεων».

Ως μία πρώτη ένδειξη στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Μαρούσι και ανταποκρινόμενος στην πρόταση των συμμετεχουσών εκπροσώπων της γυναικείας επιχειρηματικότητας ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε για την παράταση του ωραρίου στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Προϊστάμενος του Τμήματος Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Αριστείας, δρ. Γεώργιος Δρόσος, κεντρικός ομιλητής της διαβούλευσης, παρουσίασε τις δράσεις «Ψηφιακό Βήμα» και  «Ψηφιακό Άλμα» του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Δρόσος προέτρεψε τις γυναίκες να αναβαθμίσουν ψηφιακά τις επιχειρήσεις τους, παρουσιάζοντας τα οφέλη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για την ανάπτυξη καλύτερων προϊόντων και για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της εξωστρέφειας και της  ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων τους.

Οι εκπρόσωποι φορέων στο πρώτο πάνελ, Άννα Δάντη, από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη, πρόεδρος Εξαγωγικού Τμήματος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ),  μέλος Δ.Σ .ΕΒΕΑ, Άρτεμις Λιόντα, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής, Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών, Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ, Φανή Κλειδά, εκπρόσωπος Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), μέλος της  Ομάδας Δράσης Γυναικών ΕΑΣΕ, Σοφία Οικονομάκου, πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Λίνα Τσαλταμπάση, πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), Πέγκυ Αντωνάκου, προεδρεύουσα στην Ομάδα Εργασίας Γυναικών σε θέσεις Ευθύνης του ΣΕΒ, CEO Microsoft Ελλάς μέσω  βιντεοσκοπημένου μηνύματος, πρότειναν κοινές λύσεις για:

-Παράταση λειτουργίας παιδικών σταθμών.

-Παροχή φροντίδας προς τους ηλικιωμένους μέσω κοινωνικών δομών.

-Δημιουργία hub σε χώρο του Δήμου που θα παρέχει την υποδομή για το νέο ξεκίνημα των γυναικών.

-Στροφή στην ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων, καθώς και στην εκπαίδευση, κυρίως, σε θέματα προσωπικών και ψηφιακών δεξιοτήτων.

-Συμβουλευτική και δυνατότητες δικτύωσης.

Στο δεύτερο πάνελ, η Μάχη Νικολαράκου, γεν. γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Δήμου Αμαρουσίου, η Ιωάννα Λαγουμίδου, πρόεδρος BPWAthens, η Ξένια Κούρτογλου, συνιδρύτρια  IforU, η Μαριάνθη Νίκα, συνιδρύτρια The 50/50 Project, social entrepreneur, ο Στέφανος Πουλίδης, head of Community Development MeXOXO, και η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια WOMENONTOP, πρότειναν:

-Την παροχή χώρου για φιλοξενία γραφείων.

-Μέντορινγκ, εκπαιδευτικά προγράμματα σε γυναίκες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια της επαγγελματικής τους αναζήτησης.

-Επικοινωνία των δράσεων όλων αυτών των φορέων μέσα στα τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου.

Η διαβούλευση με τους Δήμους όλης της χώρας και τους φορείς τις επιχειρηματικότητας θα συνεχιστεί και διαδικτυακά και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2018 μέσω του επιχειρηματικού portal www.epixeiro.gr.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε απονομή συλλεκτικού νομίσματος με θέμα την ισότητα των δύο φύλων από τη Ντορήτ Μεγίρ, CEO του Coins club Greece στον κ. Πατούλη, για την ουσιαστική συμβολή του σε θέματα προώθησης επιχειρηματικότητας γυναικών.

O συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από την υπεύθυνη Έργου δρ. Αναστασία Ψωμιάδη (e-mail: apsomiadi@apson.gr)

Χορηγός φιλοξενίας της εκδήλωσης ήταν το CIVITEL Olympic στο Μαρούσι.

Share