Gov.gr Wallet: Βήμα – βήμα πώς «κατεβάζω» δίπλωμα και ταυτότητα

Η νέα εφαρμογή Gov.gr Wallet δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να αποκτήσουν το ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ποια είναι η διαδικασία για να «κατεβάσω» δίπλωμα και ταυτότητα

Αφού εισέλθει στο περιβάλλον της εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί με ελάχιστα κλικ να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει το ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης του.

Αρχικά επιλέγει ποιο έγγραφο θέλει να εκδώσει και κατόπιν λαμβάνει με SMS έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password) τον οποίο και εισάγει στην εφαρμογή.

Αμέσως μετά, το έγγραφο δημιουργείται και αποθηκεύεται στην εφαρμογή και στο wallet του κινητού τηλεφώνου. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου για κάθε νέα έκδοση αντιγράφου.

Σημειώνεται ότι την απλή αυτή διαδικασία εξήγησε κατά την παρουσίαση της εφαρμογής ο κ. Πιερρακάκης ο οποίος έκανε μια… σύνοψη των βημάτων, εξηγώντας: «Κατεβάζω την εφαρμογή από το wallet.gov.gr, κάνω login μέσω TaxisNet ή κωδικών web banking και επιβεβαιωτικό SMS, εκδίδω κάθε έγγραφο με ένα επιβεβαιωτικό SMS».

Share