Επιβίβαση μόνο από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Ένα αιφνίδιο νέο μέτρο άρχισε να ισχύει αυτή την εβδομάδα όσον αφορά την επιβίβαση σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Συγκεκριμένα, η είσοδος στα οχήματα θα γίνεται μόνο από την μπροστινή πόρτα. Σε πρώτη φάση θα ανοίγει πρώτα η μπροστινή πόρτα, ενώ σε δεύτερη φάση, δηλαδή με την πάροδο ορισμένων δευτερολέπτων, θα ανοίγουν η μεσαία και η πίσω πόρτα.

Τα λεωφορεία φέρουν πλέον σχετική κάρτα που καθοδηγεί τον κόσμο αναγράφοντας «Μόνο Είσοδος» και «Μόνο Έξοδος», αν και οι περισσότεροι ήταν απροετοίμαστοι.

Οι οδηγοί και εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ αντιδρούν στο μέτρο και στις πρώτες μέρες εφαρμογής του, η πλειονότητα των οδηγών αγνοούν την οδηγία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «ως εργαζόμενοι που σεβόμαστε τους επιβάτες και στοχεύουμε στην ασφαλή και όσο γίνεται πιο αξιόπιστη συγκοινωνία, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τους επιβάτες, δεν θα τους ταλαιπωρήσουμε επειδή το θέλετε εσείς».

Οι στόχοι του νέου αυτού μέτρου είναι η αύξηση των εσόδων και η μείωση της λαθρεπιβίβασης, η οποία θα παταχθεί σε σημαντικό βαθμό και από την εντατικοποίηση των ελέγχων. Ήδη εκπαιδεύονται 65 εργαζόμενοι της ΟΣΥ από το πρώην αμαξοστάσιο του Ελληνικού για να ενταχθούν στο σώμα ελεγκτών κομίστρου.

Επίσης, στους αρμόδιους φορείς έχει υποβληθεί αίτημα για την πρόσληψη 166 ατόμων, αποκλειστικά για το σώμα ελεγκτών κομίστρου.

Tην αντίθεσή του στο μέτρο εκφράζει το Συνδικάτο Εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών ΟΑΣΑ. Σε επιστολή τους που έχει αποδέκτες τον Πρόεδρος και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κάνουν λόγω για μία αιφνίδια, δίχως προγραμματισμό και χωρίς συνεννόηση απόφαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια και την ταλαιπωρία των επιβατών.

 

 

Share