Σκληρή επιστολή του Πατούλη στην Αυγή για συκοφαντικούς ισχυρισμούς

Σκληρή επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Πατούλης στην ημερήσια εφημερίδα “Αυγή” με αφορμή το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας σχετικά με τους ισχυρισμούς του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Αττικής κ. Μεθενίτη. Ο κ. Μεθενίτης είχε υποστηρίξει ότι η υποψηφιότητα της κ. Πατούλη στο δήμο Αμαρουσίου έγινε, επειδή ο απερχόμενος δήμαρχος θέλει να ελέγχει όσο μπορεί το δήμο Αμαρουσίου ενόψει των οικονομικών ελέγχων που πρόκειται να γίνουν.

Η επιστολή του κ. Πατούλη είναι η ακόλουθη:

“Κύριε Διευθυντά,

Στο με αρ. 13360 φύλλο της εφημερίδας σας  «Η ΑΥΓΗ», της 3.1.2019,  με τίτλο «Εισαγγελέας για τον Γ. Πατούλη» και περαιτέρω «Εισαγγελέα για τον Γ. Πατούλη καλεί ο δήμαρχος Μαρκόπουλου», γίνεται εκτενής αναφορά των φευδέστατων και εξόχως συκοφαντικών ισχυρισμών και φαντασιώσεων, ενός υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Αττικής (Σ. Μεθενίτη) σε βάρος μου, επί των οποίων και αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας και την ενημέρωση των αναγνωστών σας, θεωρώ αναγκαίο να σας γνωρίσω και συνοπτικά, ότι:

  • Κανένας οικονομικός ή άλλης μορφής έλεγχος,  δεν διενεργείται στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ή/και στο Δήμο Αμαρουσίου.

Κάθε δαπάνη λειτουργίας της ΚΕΔΕ γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο (π.δ/γμα 75/2011), τον οποίο και απαρέγκλιτα, εφαρμόζουν οι Υπηρεσίες της.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκτελεί τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της, το Εποπτικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ασκεί τον οικονομικό έλεγχο στο σύνολο των πράξεων οικονομικής διαχείρισης και η κατ’ έτος έκθεσή του αποστέλλεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, η δε Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ εγκρίνει κάθε χρόνο τα οικονομικά πεπραγμένα της, τα οποία ελέγχονται και από ορκωτούς λογιστές.

  • Δεν είχα καμία συμμετοχή, ούτε δε και γνώση – πλέον όσων δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ – σχετικά με την εξέλιξη εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης του Δημάρχου Περιστερίου και αγαπητού φίλου μου, κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.
  • Στηρίζω απόλυτα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την υποψηφιότητα του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, για τον Δήμο Αμαρουσίου, όπως ήδη έχω δηλώσει.

Είναι προφανής η απέλπιδα προσπάθεια του προαναφερόμενου υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Αττικής να καταστεί συνομιλητής μου, με συκοφαντικές σε βάρος μου αναφορές του και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού του στην αλήθεια και στην ευπρέπεια, ακόμη δε και προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ.κ. Νικολάου, σε βάρος – και – του οποίου εξαπέλυσε ιταμές ύβρεις του.

Είναι επίσης προφανές και ότι, καμία πλέον ενασχόλησή μου δεν θα αφορά σε τυχόν νέες συκοφαντικές αναφορές και φαντασιώσεις του προαναφερόμενου υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου, εφόσον, τυχόν, δεν τον ανακόψει – δεν τον «μαζέψει», ο συνυποψήφιός μου, για την Περιφέρεια Αττικής, αγαπητός κ. Γιάννης Σγουρός.”

Share