Έκθεση Λαϊκής Τέχνης «Οι Δρόμοι της κλωστής στου κόσμου τα γυρίσματα» στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Την 2η εκδήλωση – έκθεση Λαϊκής Τέχνης με τίτλο «Οι δρόμοι της κλωστής στου κόσμου τα γυρίσματα», από τον Πολιτιστικό – Καλλιτεχνικό και Κοινωνικό Σύλλογο «Αθηναλίδη» (ΠοΚΚΣΑ) φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από την Παρασκευή 8 Ιουνίου έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και κατά τις ώρες 10:30-15:00 και 17:30-22:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από τη λαογράφο – ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΕΚΠΑ Μαίρη Δρίτσα και τον διευθυντή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Αμφιθέατρο» και καλλιτεχνικό διευθυντή της εταιρείας «Actors in Action», Γεώργιο Καστρούνη.

Επίσης περιλαμβάνει, έκθεση ειδών χειροτεχνίας, παραδοσιακούς χορούς, απονομή τιμητικών πλακετών, βράβευση εκθετών και δεξίωση την ημέρα των εγκαινίων.

Οι Ελληνίδες και όχι μόνο, μέσα από υπέροχες δημιουργίες καρδιάς, διαχρονικά μιλούν και διαδίδουν αυτή τη γλώσσα. Γι’ αυτή την εξαιρετική προσφορά, στο Πολιτιστικό γίγνεσθαι, γι’ αυτή την ευλογημένη δημιουργική ανάγκη, που αποπνέει παράλληλα και οικογενειακή αγάπη και διατηρεί άρρηκτους τους οικογενειακούς δεσμούς, από τη γιαγιά στην εγγονή, από τη μητέρα στην κόρη κλπ, ο Σύλλογος ΑΘΗΝΑΛΙΔΗ οργανώνει εκδηλώσεις-εκθέσεις Λαϊκής Τέχνης ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ, με τίτλο «Οι δρόμοι της κλωστής στου Κόσμου τα γυρίσματα».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Share