Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του 19χρονου Θωμά στο Μαρούσι. Η αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης

Εξιχνιάσθηκε, μετά από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου νεαρού που διαπράχθηκε στις 18 Μαρτίου 2018, στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι, καθώς και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ημεδαπών φίλων του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες είναι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 24 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης ενώ  παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων.

Η ανθρωποκτονία και οι τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου 2018 στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι, όπου οι δράστες επιτέθηκαν στον 19χρονο Θωμά και τους τρεις φίλους του που βρίσκονταν μαζί του.

Αιτία του φονικού φαίνεται να ήταν οι δοσοληψίες για ναρκωτικές ουσίες και ένα χρέος προς τον 19χρονο, αξίας περίπου 170 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr. Απ’ ότι φαίνεται, οι δράστες είχαν πάρει χρήματα για να πουλήσουν ναρκωτικές ουσίες στον Έλληνα νεαρό, τις οποίες όμως δεν έδιναν. Ξεκίνησε καβγάς και τότε ο 23χρονος τράβηξε μαχαίρι και χτύπησε το θύμα.

Όπως διακριβώθηκε, ο 23χρονος δράστης τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 19χρονο στον θώρακα, ενώ με το ίδιο μαχαίρι αποπειράθηκε να τραυματίσει δύο από τους παρευρισκόμενους φίλους του θύματος.

Επιπλέον, ο 33χρονος δράστης επιχείρησε, ομοίως με μαχαίρι, να τραυματίσει τον τρίτο από τους παρευρισκόμενους φίλους του θύματος.

Οι τρεις δράστες, οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές, έχουν απασχολήσει τις Αρχές -κατά περίπτωση- στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και άλλα αδικήματα.

Share