«Πανδαισία» πολιτισμού στο Μαρούσι! Ξεκινούν οι εκδηλώσεις καλλιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού

Συνεπείς στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού τους με τους φίλους της τέχνης, οι εκατοντάδες σπουδαστές των καλλιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού δήμου Αμαρουσίου παρουσιάζουν την πλουσιότατη ποικιλία των έργων τους, εικαστικών, θεατρικών, μουσικών κ.ά. με στόχο να χαρίσουν μια πλούσια αισθητική εμπειρία και απόλαυση.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της δημιουργικής απασχόλησης και της δημιουργικής έκφρασης των σπουδαστών κάθε ηλικίας του Κέντρου, την περίοδο 2017 – 2018, υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση των σπουδαίων και καταξιωμένων καθηγητών τους.

Την αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει η Α΄ Έκθεση των Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων τη Δευτέρα 7  Μαΐου 2018 στις 20:30 στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Θα ακολουθήσουν εκθέσεις: Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού, Παιδικής & Εφηβικής Ζωγραφικής, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Κοσμήματος & Κομποδετικής, Δημιουργικής & Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας.

Επίσης, θα παρουσιασθούν μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, λαϊκή βραδιά, καθώς και παρουσιάσεις Εναλλακτικής Γυμναστικής, Σκηνοθεσίας, Υποκριτικής, κ.ά.

Στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμμετέχουν, επίσης, οι σπουδαστές της Νεανικής Εστίας Πολυδρόσου (παράρτημα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού) με μουσικές, θεατρικές, χορευτικές παραστάσεις, με έκθεση Αγιογραφίας, κ.ά.

Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος εκδηλώσεων των καλλιτεχνικών τμημάτων ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στο μήνυμά του σημειώνει:

«Ο Δήμος μας έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια ως ισχυρός πολιτιστικός πόλος και στηρίζει πολλά για την ανάπτυξή του στον πολιτισμό. Η αλληλεγγύη και η συνεργασία μέσα από τον Πολιτισμό επιτρέπουν στην κοινωνική συνύπαρξη να λάβει το πιο ουσιαστικό και αληθινό της νόημα.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες μας, ανοίγοντας νέους δρόμους δημιουργίας και καλλιτεχνικών αναζητήσεων.

Στον Δήμο Αμαρουσίου ο Πολιτισμός είναι πυξίδα για το παρόν και το μέλλον».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις υπογραμμίζει:

«Θα είμαστε όλοι εκεί να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες τους και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στη δημιουργική τους πορεία μέσα από τις τέχνες, με τη δέσμευση, να τους στηρίζουμε, παρά τις αντιξοότητες της εποχής και να δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε τα Τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού να συνεχίσουν να αποτελούν πηγή αστείρευτης έμπνευσης, δημιουργία και πολιτισμού υψηλής αισθητικής, προσιτής σε όλους τους πολίτες».

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.maroussi.gr/inst/marousi/gallery/2018/05/kalokairines_ekdilwseis_2018_ktp.pdf

Share