Εγκαινιάστηκε έργο για την διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στον Παράδεισο Αμαρουσίου

Εγκαινιάστηκε στον Παράδεισο Αμαρουσίου από τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, έργο εξωραϊσμού του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού της Παναγίας Βλαχερνών.

Το έργο θα συμβάλλει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τον ναό, αλλά και στην ασφάλεια των παιδιών, καθώς, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει κατασκευή ράμπας και τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων πέριξ του χώρου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κυρίλλου, παρουσία πλήθους πιστών.

Μετά την τελετή του αγιασμού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο απένειμε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, «τιμής ένεκεν για τη στήριξη και τη συνολική προσφορά του στον Ιερό Ναό».

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε όλους, εκφράζοντας τη βούληση ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα και θα στηρίζει τους πατέρες της εκκλησίας στο σημαντικό ποιμαντικό και κοινωνικό έργο τους, σε μια δύσκολη εποχή που δοκιμάζονται οι αρχές και οι αξίες μας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε, επίσης, την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Βλαχερνών στον κ. Βασίλη Κόκκαλη, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στο σημαντικό αυτό έργο, ως αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Στον Εσπερινό και στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Βραχνός, οι αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Κάββαλος, Κωνσταντίνος Ρώτας και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης και Ελένη Βλάχου-Σταματάκη.

Στα έργα εξωραϊσμού του χώρου περιλαμβάνονται η τοποθέτηση μαρμάρινων δαπέδων περιμετρικά του Ναού, καθώς και η τοποθέτηση εξωτερικών καθιστικών (παγκακίων) και ζαρντινιέρων.

 

Share