Εγκαίνια το Σάββατο για το νέο χώρο τέχνης και πολιτισμού POW WOW στο Μαρούσι

Η Μαίρη Ρουσιώτη και η Carla Joyce σας καλωσορίζουν στο νέο χώρο τέχνης και πολιτισμού POW WOW στο Μαρούσι, στα επίσημα εγκαίνια τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στις 18:30 στην οδό Γράμμου 30.

Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη «ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ». Πρόκειται ουσιαστικά για έργα που έγιναν για το συγκεκριμένο χώρο. Μια καταγραφή της όλης διαδικασίας μεταμόρφωσης του χώρου, στην οποία αποτυπώνονται όλα τα στάδια της δημιουργίας, της πίεσης, της χαράς, της προσμονής, και του άγχους για το καινούργιο όπως τα βίωσε η ίδια. Ορισμένα έργα είναι φτιαγμένα και από υλικά που αφαιρέθηκαν στην διάρκεια της ανακαίνισης, όπως παλιά πλακάκια. Τα υλικά που χρησιμοποίησε είναι σπρέι, μαρκαδόροι και ακρυλικά χρώματα πάνω σε μουσαμά και σε πλακάκια.

Λίγα λόγια για το POW WOW:

Οι δημιουργοί του χώρου οραματίζονται, μέσα από δράσεις που έχουν βιωματικό χαρακτήρα και αξιοποιώντας την λειτουργία της τέχνης ως μέσο, να δημιουργηθεί ένας χώρος ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, με στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Προσφέρεται η δυνατότητα σε γονείς που αγαπούν την τέχνη , να έχουν έναν χώρο συνάντησης που να μπορούν να νιώθουν άνετα φέρνοντας και τα παιδιά τους. Ο χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος που είναι φιλικός προς τα παιδιά. Επίσης υπάρχουν δράσεις για παιδιά που σχετίζονται με την τέχνη έχοντας έτσι από πολύ μικρή ηλικία μια πρώτη επαφή με τις τέχνες δημιουργώντας στο άτομο μια οικειότητα με το χώρο.

Το όνομα του χώρου, POW WOW, είναι όρος δανεισμένος από τους Ινδιάνους και αναφέρεται σε μια κοινωνική συγκέντρωση στην οποία λαμβάνουν μέρος πολλές διαφορετικές κοινότητες των αυτοχθόνων Αμερικανικών φυλών.

Ένα σύγχρονο pow wow θα μπορούσε να είναι ένα είδος εκδήλωσης για τους ανθρώπους όλου του κόσμου, για να συναντηθούν και να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να τιμήσουν τους πολιτισμούς τους!

Πρόκειται για έναν εκθεσιακό χώρο που επιθυμεί να φέρει στα προάστια την ατμόσφαιρα και την αισθητική του κέντρου σε ένα πλαίσιο αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και της τέχνης.

Πληροφορίες

POW WOW

Γράμμου 30, Μαρούσι

Τηλ: 6943851018

powwow.culture@gmail.com

 

Share