Έφυγε από τη ζωή ο «τυφώνας» του Παναθηναϊκού Θανάσης Γιαννακόπουλος

Θλίψη και θρήνος στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και του ελληνικού αθλητισμού, καθώς σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σε ηλικία 88 ετών. Ο «τυφώνας» μας αποχαιρετά 9,5 μήνες μετά τον θάνατο του Παύλου και έντεκα μήνες μετά τον θάνατο του Κώστα Γιαννακόπουλου.

Οι απώλειες των αδελφών του, πρώτα της αδελφής του Βασιλικής, μετά του μικρότερου από τα αδέλφια, του Κώστα, και πιο πρόσφατα του Παύλου, τον κατέβαλαν. «Είμαι στενοχωρημένος γιατί η ζωή κι η μοίρα τα έφερε έτσι που τα δυο μου αδέλφια έφυγαν μέσα σε 40 μέρες και οι δυο» είχε πει στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο ΟΑΚΑ.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν μέλος μιας οικογένειας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «αυτοκρατορία» στο χώρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ήταν Έλληνας βιομήχανος και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη. Ήταν ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Στο παρελθόν έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931. Όπως και ο Παύλος, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα τους, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου ξεκίνησε σε αυτό ακριβώς το φαρμακείο της οδού Πειραιώς το 1924 και έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην επιχειρηματική -και όχι μόνο- ζωή του τόπου.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει συνδεθεί άρρηκτα με μια άλλη οικογένεια, αυτή του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Επί των ημερών Θανάση και Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός σάρωσε τα πάντα με αποκορύφωμα τα έξι τρόπαια Ευρωλίγκας.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Νοσοκομείο “Υγεία” στο οποίο νοσηλευόταν:

«Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».

 

Share