«Έφυγε» ο Μιχάλης Βιντζηλαίος, ένας μεγάλος εκπρόσωπος του μπάσκετ και του Αμαρουσίου

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Μιχάλης Βιντζηλαίος, επί σειρά ετών στέλεχος της ομοσπονδίας μπάσκετ και επίτιμος αντιπρόεδρός της. Υπήρξε σταθερός εκπρόσωπος του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου στις αθλητικές ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης, γενικός γραμματέας και πρόεδρός του κατά την περίοδο 1985 -1990 και ένας από τους πιο διακεκριμένους αθλητικούς παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

Ακολούθησε μακροχρόνια θητεία ως στενός συνεργάτης του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γεώργιου Βασιλακόπουλου και επίτιμου αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας.

Στη μνήμη του, η ομοσπονδία αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων της ερχόμενης αγωνιστικής.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για το θάνατο του Μιχάλη Βιντζηλαίου αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ, ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον συναναστράφηκαν, πληροφορήθηκαν με οδύνη τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου αντιπρόεδρου της ομοσπονδίας Μιχάλη Βιντζηλαίου.

Ο εκλιπών έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών, έχοντας αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της στην ανιδιοτελή προσφορά του στο αγαπημένο του μπάσκετ.

Το υπηρέτησε επί χρόνια από διάφορες θέσεις, τόσο στον αγαπημένο του Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου, στην ΕΣΚΑ, κυρίως όμως στην Ελληνική ομοσπονδία, με μακρόχρονη θητεία που χαρακτηρίστηκε από την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που ανέκαθεν τον διέκριναν.

Ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τις διοικητικές θέσεις, συνέχισε να ασχολείται με το άθλημα που σημάδεψε όλη του την ζωή, και στο οποίο πρόσφερε ουσιαστικές υπηρεσίες.

Share