eBooks4Greeks.gr: Μάθετε για την ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη που προσφέρει κλασσική λογοτεχνία, μυθιστορήματα, και ποιήματα

Η ψηφιακή εποχή έχει φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και έχει αντικαταστήσει πολλές παραδοσιακές μας συνήθειες και υπηρεσίες με αντίστοιχες σε ηλεκτρονική μορφή.

Πολλοί μπορεί να ξενίζουν με αυτές τις αλλαγές, όπως είναι το ηλεκτρονικό διάβασμα με τα e-books, καθώς θεωρούν ότι χάνεται η αίγλη και η αυθεντικότητα ενός βιβλίου.

Παρόλα’αυτά, η ψηφιακή εποχή μπορεί να βοηθήσει με υπηρεσίες ψηφιακών βιβλιοθηκών, που μπορούν να προσφέρουν δωρεάν εκατοντάδες λογοτεχνικά και όχι μόνο έργα στους χρήστες και να συνεισφέρουν στη μόρφωση και την παιδεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επίσημους στατιστικούς πίνακες, ο χρόνος ανάγνωσης έχει αυξηθεί σημαντικά στην Ελλάδα, όπως και το ποσοστό των ανθρώπων που διάβασαν πάνω από 10 βιβλία το χρόνο.

Αυτό επιβεβαιώνει και η επιλογή της UNESCO να αναδείξει την Αθήνα ως παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου, από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η σταδιακή ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς e-book, που έχει φέρει στο προσκήνιο τα ψηφιακά βιβλία. Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ebook στα Ελληνικά, και το αξιόλογο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για την οθόνη μας.

Το eBooks4Greeks.gr είναι μια τέτοια περίπτωση. Συγκεκριμένα, είναι μια ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει ebooks  που αφορούν κυρίως κλασσική λογοτεχνία, μυθιστορήματα, και ποιήματα. Επιπλέον, διαθέτει ψηφιακά βιβλία για τις τέχνες, διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, και τους υπολογιστές.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και αξιόλογη προσπάθεια, που μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε δεκάδες ψηφιακά βιβλία στα Ελληνικά. Η ψηφιακή βιβλιοθήκη διαθέτει και εκπαιδευτικά ebooks, καθώς και μεταπτυχιακές και διδακτορικές εργασίες.

Ακόμα, για τους μικρούς μας φίλους, προσφέρει και τη δυνατότητα να έχουν δωρεάν ακουστικά βιβλία στα Ελληνικά. Πρόκειται για τo λεγόμενο audio book – ή “ηχοβιβλία”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το eBooks4Greeks δεν είναι ψηφιακός εκδοτικός οίκος, αλλά μια ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε συγγραφέας μπορεί να ετοιμάσει το βιβλίο του σε ψηφιακή μορφή. Στη συνέχεια, το ανεβάζει στο eBooks4Greeks.

Λίγα λόγια για την ιδέα του ebooks4greeks.gr

Η ιδέα του ebooks4greeks.gr ήρθε το 2010. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τότε στην Ελλάδα, μία Online Βιβλιοθήκη όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει και να διαβάσει βιβλία τα οποία θα μπορεί να κατεβάσει ελεύθερα.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, οι συγγραφείς που θέλουν να δημοσιεύσουν το έργο τους ελεύθερα, να μπορούν να το κάνουν. Το eBooks4Greeks δεν είναι ψηφιακός εκδοτικός οίκος αλλά ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη. Ο κάθε συγγραφέας μπορεί να ετοιμάσει το βιβλίο του σε ψηφιακή μορφή (eBook), να μας το στείλει και να το ανεβάσουμε στην βιβλιοθήκη μας. Επίσης αν χρειάζεται βοήθεια στη διαμόρφωση του βιβλίου μπορούμε να την προσφέρουμε αφιλοκερδώς.

Μέσα στα χρόνια εκτός από βιβλία αρχίσαμε να δεχόμαστε απ΄τον κόσμο κείμενα, ποιήματα, κριτικές, προτάσεις βιβλίων, συνεντεύξεις, σκέψεις. Οπότε χωρίς να χάσει τον βασικό του χαρακτήρα το eBooks4Greeks.gr έχει εξελιχθεί σε αυτό που βλέπετε σήμερα.

είναι μια ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει ebooks  που αφορούν κυρίως κλασσική λογοτεχνία, μυθιστορήματα, και ποιήματα.

 

 

 

Share