Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος στους μαθητές των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου

Προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές των Β΄, Γ΄, Δ΄ τάξεων των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου πραγματοποίησε το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου.

Η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και εξετάσθηκαν συνολικά 1.086 μαθητές. Οι εθελοντές οδοντίατροι του Πολυιατρείου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που προσέφερε την κινητή οδοντιατρική μονάδα, πήγαν στο χώρο των σχολείων για την εξέταση κατόπιν έγγραφης συγκατάθεσης των γονέων.

Ο οδοντιατρικός έλεγχος διενεργείται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, περισσότερο από μία δεκαετία, κάθε χρόνο, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, τόσο για τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όσο και για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης που έχουν καθιερωθεί στον Δήμο Αμαρουσίου για τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Ο προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένης Λέκκα-Καλαντζάκη, και της αντιπροέδρου, Αικατερίνης Ιωάννου, με την εθελοντική συμμετοχή των οδοντιάτρων και ορθοδοντικών: Αδάμ Κατερίνας, Βλάχου Μαρίας,  Βουρλή Αναστασίας, Διακουμοπούλου Δήμητρας, Δούμα Κατερίνας, Θεοχαροπούλου Κατερίνας, Κωστοπούλου Δάφνης, Μανέτα Μάριου και Παλιμετάκη Χριστίνας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος και σημειώνει:

«Χάρη στη συμβολή των γιατρών, του προσωπικού του Πολυιατρείου μας, αλλά και του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” που στηρίζει το πρόγραμμα με την κινητή μονάδα και με τους εθελοντές του, πραγματοποιήσαμε και φέτος τον ετήσιο προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, με στόχο να περιφρουρήσουμε την υγεία των παιδιών μας. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε τη συνεργασία των γονέων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι εμπιστεύονται την υγεία των παιδιών τους στα προγράμματα πρόληψης του Δήμου».

Share