Το Δ.Σ. Αμαρουσίου υπέρ του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Με ομόφωνο ψήφισμα, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες των προσώπων που αγωνίζονται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία.

Στην τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 στο δημαρχείο της πόλης, εκδόθηκε ψήφισμα που υπερασπίζεται όσους αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Το θέμα εισηγήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρης Μαγιάκης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος υπογράμμισε ότι «οι επικεφαλής πολιτικών κομμάτων δεν πρέπει να διώκονται όταν υπερασπίζονται το δικαίωμα των πολιτών. Πρέπει να σταματήσουν οι κλήσεις και οι διώξεις όσων υπερασπίζονται το κοινωνικό αγαθό και τη λαϊκή περιουσία και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε πρόσωπα που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Χαρακτηριστική περίπτωση η κλήση σε απολογία του γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Φαινόμενα όπως αυτό αποτελούν μείζον θέμα αντιδημοκρατικής αυταρχικής συμπεριφοράς.

Ζητούμε:

Να σταματήσουν οι κλήσεις και οι διώξεις αγωνιστών που υπερασπίζονται τα κοινωνικά αγαθά και τη λαϊκή περιουσία.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για το δικαίωμα της κάθε οικογένειας στο ρεύμα και το νερό.

 

Share