Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες για την αλλαγή στη λειτουργία των Ληξιαρχείων

Ο Δήμος Αμαρουσίου με επιστολή προς τους πολίτες που εξυπηρετούνται στο Ληξιαρχείο του Δήμου, τους ενημερώνει για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ληξιαρχείων όλης της χώρας με απόφαση της κεντρικής διοίκησης και την κατάργηση του ηλεκτρονικού συστήματος εξυπηρέτησης εντός των μαιευτηρίων, ζητώντας την κατανόησή τους για την τυχόν προσωρινή ταλαιπωρία, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου συστήματος.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται:

Αγαπητοί μας πολίτες,

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να ζητήσουμε την κατανόησή σας, για την τυχόν ταλαιπωρία την οποία υποστήκατε στο Ληξιαρχείο του Δήμου μας, εξαιτίας της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ληξιαρχείων όλης της χώρας με απόφαση της κεντρικής διοίκησης και να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να καταργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών εντός των μαιευτηρίων του Αμαρουσίου, είχε ως άμεσο αντίκτυπο, το Ληξιαρχείο Αμαρουσίου που διεκπεραιώνει περί τις 20.000 γεννήσεις ετησίως πανελλαδικά να δεχτεί επιπλέον υπερβολικό πρόσθετο φόρτο εργασίας.

Μέχρι σήμερα, απέβη άκαρπη κάθε προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου μας να επιτραπεί η συνέχιση της λειτουργίας γραφείων ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών εντός των μαιευτηρίων, λόγω της ιδιαιτερότητας και των αυξημένων αναγκών.

Και είναι αλήθεια, ότι, εξαιτίας του φόρτου των αιτήσεων, το νέο ηλεκτρονικό σύστημα υποστήριξης της λειτουργίας του Ληξιαρχείου (νέο λογισμικό, ενιαία πλατφόρμα) αποδεικνύεται ανεπαρκές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, στο οποίο δεν διατέθηκε ούτε ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής, αλλά ούτε και η προβλεπόμενη εκπαίδευση, παρά τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες.

Με αυτά τα δεδομένα, οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου καλούνται να διαχειριστούν αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, διαθέτοντας σημαντικά λιγότερο προσωπικό και μειωμένη κρατική χρηματοδότηση σε ποσοστό 70%, ενώ ακόμη αναμένουν το προσωπικό από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008.  

Η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, έχουν ήδη ενισχύσει την υπηρεσία του Ληξιαρχείου και σας διαβεβαιώνουν ότι θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας, αφρουγκραζόμενοι τις ανάγκες σας.

 

Μετά τιμής,

Ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

 

Share