Δήμος Αμαρουσίου: «Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν σέβεται τους κατοίκους του Αμαρουσίου»

Το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην Περιφέρεια Αττικής και καλεί τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, να απαντήσει στις καταγγελίες τόσο των Συλλόγων Παραδείσου και Πολυδρόσου, όσο και του Συλλόγου Υπαλλήλων την Περιφέρειας Αττικής και να «σταματήσει να κρύβεται» όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τις καταγγελίες των Συλλόγων Παραδείσου και Πολυδρόσου σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει στη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών σε συγκεκριμένο κτίριο στο Μαρούσι επί της Λεωφ. Κηφισίας στον αρ. 18-20, έρχεται ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής να καταγγείλει ως ακατάλληλο το συγκεκριμένο κτίριο καθώς δεν πληροί τους όρους ασφαλείας εγκυμονώντας κινδύνους για τους εργαζομένους αλλά και για όσους το επισκέπτονται καθημερινά για να εξυπηρετηθούν.

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης ή της αυτοδιοίκησης σε περιοχές που δέχονται σημαντική περιβαλλοντική όχληση και είναι ήδη επιβαρυμένες με υπερτοπικές χρήσεις, δεν μπορεί να γίνεται χωρίς προηγούμενο διάλογο με την εκάστοτε δημοτική Αρχή και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Όμως, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν σέβεται τους κατοίκους του Αμαρουσίου. Ο κ. Καραμέρος, επέλεξε για άλλη μια φορά να απαξιώσει το θεσμό της τοπικής διοίκησης και χωρίς να ερωτήσει την τοπική κοινωνία πήρε αποφάσεις αυθαίρετα, χωρίς να έχουν προβλεφθεί οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και συνθήκες που δεν θα επιβάρυναν, επιπλέον, την τοπική κοινωνία. Και κυρίως χωρίς τα τελευταία χρόνια η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να έχει προχωρήσει στη χρηματοδότηση ούτε ενός εκ των αναγκαίων έργων υποδομής για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών των περιοχών αυτών.

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων σχετικά τα ζητήματα ασφάλειας που τίθενται αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας τους στο συγκεκριμένο κτίριο. Οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να διερευνήσουν την υπόσταση των καταγγελιών τόσο όσον αφορά στα ζητήματα ασφάλειας που αναφέρονται όσο και σε επίπεδο νομιμότητας της διαδικασίας που τηρήθηκε για τη μίσθωση του κτιρίου.

Ως Δήμος έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε οι ατυχείς επιλογές της Περιφέρειας με τις ολέθριες συνέπειες τους να βρουν πεδίο εφαρμογής και στο Μαρούσι.

Η Περιφέρεια Αττικής από τα πεπραγμένα της αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν σέβεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης της Μάνδρας αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, αλλά και η απουσία της ακόμα και στις πρόσφατες πυρκαγιές στο Μάτι, το αποδεικνύουν.

Σε συνέχεια των καταγγελιών συλλόγων κατοίκων και εργαζομένων, το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου θα διενεργήσουν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστώσουν το σύννομο της διαδικασίας και τη χρήση των κτιρίων. Ωστόσο, η εμμονή και η υπομονή ορισμένων να «ανησυχήσουν» τη γειτονιά της πόλης μας και ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους συνεπάγεται ότι θα φέρουν και στο ακέραιο την ευθύνη.

Share