Διάλεξη για την ψυχολογία των πολιτευμάτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διάλεξη της 3ης Θεματικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, όπως ενημερώνει τους πολίτες η Αντιδημαρχία Παιδείας & Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων.

Συγκεκριμένα, η διάλεξη με τίτλο ‘Η ψυχολογία των πολιτευμάτων κατά τον Πλάτωνα και η διαχρονικότητα του μύθου του σπηλαίου’ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα «Ν.Εγγονόπουλος» στο Πάρκο «Μ.Θεοδωράκης».

Παρουσίαση – Ομιλία: Παπαποστόλου Πέτρος, θεολόγος-διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ

Σημειώνεται πως για 5η χρονιά, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων συνεχίζει τη λειτουργία του με θεμελιώδη επιδίωξη τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων σε εκείνες τις επιμορφωτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ατόμου, στην καλλιέργεια συμπεριφορών συμβατών με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον κόσμο και γενικότερα στην ανάπτυξη της ιδιότητας του ενεργού και ενημερωμένου πολίτη.

Σε αντίθεση με την τυπική εκπαίδευση, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων καλύπτει και τη χρονιά αυτή ένα μεγάλο φάσμα ηλικιών χωρίς να υπολογίζει τη μορφωτική πορεία των συμμετεχόντων.

 

Share