Ο Δήμος Ηρακλείου ανακαινίζει παιδικές χαρές και κατασκευάζει νέα που θα μπορεί να φιλοξενεί ΑμΕΑ

Σε μια σπουδαία κίνηση θα προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου, καθώς ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε την σύμβαση προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπλαση 7 υφιστάμενων παιδικών χαρών αλλά και η κατασκευή δύο ολοκαίνουργιων, η μια εκ των οποίων θα μπορεί να φιλοξενεί ΑμΕΑ.

Με αυτές τις παρεμβάσεις ο Δήμος ολοκληρώνει την ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών της πόλης σύμφωνα με τις επιταγές των νέων κανονισμών, προκειμένου όλες ασφαλείς και πιστοποιημένες να βρίσκονται στην διάθεση των παιδιών του Ηρακλείου.

Οι παιδικές χαρές προς ανακαίνιση αφορούν τις υφιστάμενες στις οδούς: Μακεδονίας & Σουλίου, Μακεδονίας & Χρυσανθέμων, Φιλ. Εταιρίας & Ισαάκ, Καρυωτάκη, Δρυάδων & Αχαιών, Ορφέως & Πυθαγόρα. Στα έργα προβλέπεται η τοποθέτηση νέου, ασφαλούς τάπητα δαπέδου, νέων οργάνων παιχνιδιού, περίφραξης, παγκάκια, ενίσχυση του πρασίνου κ.α.

Το πολύ σημαντικό νέο όμως, αφορά την κατασκευή παιδικής χαράς για ΑμΕΑ για πρώτη φορά στην πόλη. Πρόκειται να γίνει σε τμήμα του κοινόχρηστου χώρου στην διασταύρωση των οδών Ιεράπετρας και Βάρναλη και θα εξοπλιστεί με ειδικά όργανα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών, που, μέχρι τώρα, δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις κοινές παιδικές χαρές τόσο της πόλης, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Ακόμα, θα κατασκευαστεί μια ακόμα καινούργια παιδική χαρά στο οικόπεδο στην διασταύρωση των οδών Θεσπρωτίας & Αναγεννήσεως στην περιοχή των Ηπειρώτικων. Πρόκειται για ακίνητο την αγορά του οποίου ολοκλήρωσε η δημοτική αρχή προκειμένου να εξασφαλίσει την δημιουργία της παιδικής χαράς.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Δήμος έχει πετύχει την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του ΥΠΕΣ, Φιλόδημος, για την αγορά των οργάνων που θα χρησιμοποιηθούν στην ανακαίνιση των υφιστάμενων αλλά και τον εξοπλισμό των καινούργιων παιδικών χαρών, εξοικονομώντας έτσι χρήματα από το δημοτικό ταμείο.

Share