Δήμος: Αποκλειστικά υπεύθυνη η Περιφέρεια Αττικής για την πλημμύρα στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα στον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, για τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν στο Μαρούσι και ιδιαίτερα στο Ρέμα Σαπφούς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ. Καραμέρος, αντί να περιφέρεται στα κανάλια και να κάνει τον ρεπόρτερ, επιτέλους ας κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται αδρά από τους πολίτες».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

Το Μαρούσι πληρώνει ακριβά την ανεπάρκεια της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. Εδώ και χρόνια διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του έργου της οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, που σήμερα πνίγηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Από το 2011 υπάρχει απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που προβλέπει ότι αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής η κατασκευή δικτύου ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία της Π.Ε. του Σωρού. Την υποχρέωση αυτή την έχουμε επισημάνει με διαρκή αλληλογραφία, αλλά μέχρι σήμερα η Περιφέρεια «κωφεύει».

Εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς και διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει.

Για να μην ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, καλούμε έστω και τώρα τη διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει επιτέλους το έργο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ. Καραμέρος, αντί να περιφέρεται στα κανάλια και να κάνει τον ρεπόρτερ, επιτέλους ας κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται αδρά από τους πολίτες. Να ασκήσει τις αρμοδιότητές του και να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του να προχωρήσει επιτέλους το έργο.

Να μην επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη για την απαράδεκτη κι επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην ύπαρξη του πρώην αμαξοστασίου του Δήμου, γιατί γνωρίζει καλά ότι, αν είχε προχωρήσει ως όφειλε στην εκτέλεση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας στη συγκεκριμένη περιοχή, που είχε και έχει υποχρέωση να κάνει, δεν θα συνέβαινε τίποτα από όσα συνέβησαν σήμερα.

Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου.

Ελπίζω να μην θρηνήσουμε και απώλεια ανθρώπινης ζωής, εξαιτίας της αδράνειας που επιδεικνύουν όλο αυτό το διάστημα.

 

Share