Κάτοικος Αμαρουσίου καταγγέλλει δηλητηριάσεις ζώων στο maroussi-news

Τα πολλαπλά κρούσματα δηλητηριάσεων γατιών και σκυλιών από φόλες έχουν προκαλέσει την ανησυχία των φιλόζωων κατοίκων στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα, στην περιοχή κοντά στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, έχουν βρεθεί τελευταία αρκετές νεκρές γάτες, χωρίς να έχει βρεθεί ο υπεύθυνος δράστης.

Το maroussi-news επικοινώνησε με την κα Ελένη Ευθυμιοπούλου, κάτοικο Αμαρουσίου, η οποία μας μίλησε για το φαινόμενο των δηλητηριάσεων στην περιοχή και τους τρόπους που οι κάτοικοι μπορούν να επέμβουν.

«Είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται για ατύχημα. Οι γάτες αυτές είναι δηλητηριασμένες, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Είναι ένα έντονο φαινόμενο, όχι μόνο στο Μαρούσι αλλά σε όλη τη χώρα. Κάποιος ενοχλείται από τις γάτες και αυθαίρετα ρίχνει φόλες και τις δηλητηριάζει. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν πάει στην αστυνομία, δε θέλει να ασχοληθεί».

ΣΗΜΕΡΑ, 2 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΝΕΚΡΗ ΓΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΦΙΛΟΖΩΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ…

Gepostet von Eleni Efthymiopoulou am Dienstag, 26. Februar 2019

Η κα Ευθυμιοπούλου τόνισε ότι υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουν οι κάτοικοι ώστε να εξαλειφθεί ή τουλάχιστον να μειωθεί το φαινόμενο.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε στον ελεγχόμενο πληθυσμό των αδέσποτων. Με στειρώσεις και την κατάλληλη φροντίδα. Μετά τα τελευταία κρούσματα δηλητηριάσεων, θα τυπώσουμε αφισάκια με το όνομα του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αμαρουσίου, καθώς και με πληροφορίες για το τι προβλέπει ο νόμος σχετικά με τη δηλητηρίαση ζώων. Ο κόσμος πρέπει να είναι ενήμερος και να γνωρίζει την κατάσταση».

«Ιδανικά, ο δήμος θα έπρεπε να παρέχει κτηνίατρο άμεσα διαθέσιμο για τη νεκροψία του ζώου, ώστε να διαπιστώνεται η δηλητηρίαση και να κινούνται οι διαδικασίες μέσω της ασυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη. Ο κόσμος δεν πάει στην αστυνομία και αυτό δυσκολεύει την έυρεση λύσης στο πρόβλημα.

Share