ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: «Μας κοροϊδεύουν για τη χωματερή»

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου, με ανακοίνωσή της, κατηγορεί το Δήμο Αμαρουσίου, την Περιφέρεια Αττικής αλλά και την κυβέρνηση για τη «χωματερή» που, όπως υποστηρίζει, λειτουργεί στο Μαρούσι και για την οποία έχει προκύψει μεγάλη συζήτηση μετά την πρόσφατη φωτιά που εκδηλώθηκε στον χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου:

Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, Περιφέρεια Αττικής και κυβέρνηση «κόπτονται» για το περιβάλλον, «εναντιώνονται» για τις παράνομες χωματερές, αλλά δεν κάνουν για να τις κλείσουν.

Κοροϊδεύουν.

Εδώ και χρόνια όλοι τους γνωρίζουν ότι στην οδό Μεσογείων λειτουργεί ο συγκεκριμένος χώρος ως χωματερή και δεν έχουν κάνει τίποτα προκειμένου να το κλείσουν.

Η διοίκηση του Δήμου χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο για να αποθέτει σκουπίδια, όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ή όταν είναι η χωματερή κλειστή. Τα σκουπίδια το αμέσως προηγούμενο διάστημα που η χωματερή της Φυλής ήταν κλειστή πού τα πήγαινε;

Η Περιφέρεια δήλωνε ότι δεν γνώριζε. Είναι ψέματα. Κατά καιρούς και μετά από διάφορες καταγγελίες, αρμόδια όργανα της Περιφέρειας έχουν προχωρήσει σε ελέγχους και έχουν επιβάλει και πρόστιμα. Άρα τι δεν ήξεραν; Ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, βέρος Μαρουσιώτης και όπως δηλώνουν διάφοροι κύκλοι και υποψήφιος δήμαρχος, δεν είχε ιδέα για το έγκλημα; Οι υπηρεσίες που ελέγχει δεν τον ενημέρωναν;

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν ήξερε; Και αν δεν ήξερε γιατί δεν ρώτησε την Περιφέρεια που, όπως προαναφέραμε, είχε επιβάλει πρόστιμα για τις δραστηριότητες του εργολάβου και του Δήμου στον συγκεκριμένο χώρο;

Στο παρελθόν προηγούμενος αντιδήμαρχος της καθαριότητας και κάτω και από τη πίεση των εργαζομένων, προσπάθησε να «σπάσει το απόστημα» ανάμεσα στον εργολάβο και την υπηρεσία καθαριότητας, αλλά με διαδικασίες «fast truck» αντικαταστάθηκε. Αυτά, γιατί δεν ξεχνάμε.

Μπροστά σε αυτή την κατάντια οι δημότες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη πολιτική της κυβέρνησης, του Δήμου Αμαρουσίου και της Περιφέρειας. Όλοι τους είχαν και έχουν την ίδια πολιτική, όσο και να θέλουν να διαφοροποιηθούν. Γι’ αυτό που νοιάζονται είναι να υπερασπισθούν την κερδοφορία του εργολάβου και τίποτα άλλο. Ενιαία υλοποιούσαν και υλοποιούν τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν βασικές υπηρεσίες των δήμων να εκποιούνται και να περνάνε στα χέρια των ιδιωτών. Και όπως καλά γνωρίζουμε ποτέ και κανένας ιδιώτης δεν νοιάστηκε για τις περιβαλλοντικές συνέπειες, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το κέρδος του.

 

Το «έγκλημα» όλοι τους γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα, αντιθέτως τα κουκούλωναν με μικρο-πρόστιμα και αυτό αποδεικνύεται ότι παρόλο που γινόταν έλεγχοι ο εργολάβος ανενόχλητος συνέχιζε κανονικά τη δραστηριότητά του. Ας σταματήσουν την κοροϊδία απέναντι στους δημότες, η μεν Περιφέρεια να πέφτει από τα σύννεφα για τη συγκεκριμένη χωματερή και η μεν διοίκηση του Δήμου να δηλώνει ότι δεν υπήρχαν σκουπίδια στον χώρο, παρά μόνο κλαδιά και ογκώδη.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εργασία στον συγκεκριμένο χώρο, είτε αυτή είναι του Δήμου, είτε είναι του εργολάβου.

 

Share