Πού θα βρούμε αυθεντική γερμανική ατμόσφαιρα Χριστουγέννων φέτος;

Όποιος έχει περάσει έστω και μια φορά τη ζωή του τις γιορτές στη Γερμανία το ξέρει καλά. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να απολαύσεις πραγματικά τα Χριστούγεννα. Ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein), ξύλινα σπιτάκια με δωράκια, ζαχαρωτά και μπύρες και πεντανόστιμες λιχουδιές, κέικ και γλυκά…

Πού μπορούμε να βρούμε αυτή την αυθεντική γερμανική ατμόσφαιρα φέτος τα Χριστούγεννα; Μα φυσικά, το επόμενο Σαββατοκύριακο (1-2 Δεκεμβρίου) στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, της οποίας το χριστουγεννιάτικο παζάρι είναι πολύ δημοφιλές και εκτός σχολείου.

Glühwein να μοσχοβολάει Χριστούγεννα παντού, λουκάνικα με Sauerkraut, σαμπάνια Sekt, κέικ Stolen από τη Δρέσδη (την πρώτη φορά που το δοκίμασα απλώς δεν μπορούσα να σταματήσω), χριστουγεννιάτικη μουσική και φυσικά πολλή μπύρα!

Κάτι ακόμα που θα βρείτε στο παζάρι της Γερμανικής είναι το Adventskalender, το γνωστό ημερολόγιο στο οποίο κάθε μέρα του Δεκεμβρίου ανοίγουμε και ένα κουτάκι και τρώμε ένα σοκολατάκι μέχρι τα Χριστούγεννα.

Φυσικά, σε αυτό το Weihnachtsbasar θα βρείτε και πολλά  δωράκια, χειροποίητες κατασκευές και βιβλία, για να ψωνίσετε σε πολύ καλές τιμές μερικά από τα δώρα των γιορτών, ενώ για τα παιδιά άνω των 4 ετών θα διοργανωθεί κουκλοθέατρο και δημιουργική απασχόληση με τον Άγιο Βασίλη.

Πληροφορίες

Γερμανική Σχολή Αθηνών, Δημοκρίτου 6, Μαρούσι

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, 10:00-18:00

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, 10:00-13:00